Afacerile firmelor care activeaza pe piata inchirierilor de masini au scazut sub 50% in a doua jumatate a anului trecut si inceputul anului in curs, informeaza NewsIn.
Potrivit reprezentantior companiilor rent-a-car din Bucuresti, numarul celor care apeleaza la astfel de servicii s-a redus dramatic, atat in cazul persoanelor fizice, cat si in cazul firmelor.

Reprezentantul de marketing al companiei Activ Rent a Car, Radu Ursacescu, a declarat ca piata, in momentul de fata, este aproape de zero.

"Profitul inregistrat la sfarsitul anului trecut este anulat de faptul ca in 2009 firma a mers in pierdere. Eforturile companiei se indreapta momentan catre supravietuirea pe piata si s-a adoptat un buget de criza care sa ne mentina pe linia de plutire pana la jumatatea anului, cand se spera la o revenire partiala, dar in nici un caz nu la nivelul din anii precedenti", afirma Ursacescu.

Acesta a mentionat ca dintr-un numar total de 40 de masini, momentan procentul de inchiriere este de 50%, mult sub anul 2008, cand in aceeasi perioada erau libere doar doua autoturisme.

Chiar si firmele care isi desfasoara activitatea in imprejurimile aeroporturilor, una din zonele cele mai profitabile din domeniu, au observat o scadere semnificativa a vanzarilor, in special in cazul persoanelor fizice.

"Piata a scazut enorm in cazul turistilor, avioanele aterizeaza goale", a declarat Marius Stefan, reprezentant al Autonom Rent-a-Car.

Totodata, acesta a precizat ca firma, desi inregistreaza o scadere de pana la 90% la inchirierile catre persoanele fizice, nu a scazut preturile. In schimb, a adoptat o noua stategie de marketing prin care se angajeaza sa reduca pretul cu un euro in cazul in care clientul gaseste o masina mai ieftina intr-o oferta a concurentei. Stefan a mentionat insa ca pe segementul inchirierilor catre firme s-a constatat o crestere a cererii.

Reprezentantul companiei Carsrental apreciaza situatia actuala drept "un dezastru total". El precizeaza ca cererea a scazut cu 70%, dar ca afacerea este in continuare profitabila, fiind necesara trecerea unei perioade pana in momentul revenirii pietei.

Cu toate acestea, firmele care activeaza pe piata inchirierilor de masini spera la o revenire a pietei in perioada concediilor, cand se vor intoarce in tara si persoanele care locuiesc in strainatate, insa apreciaza ca o diferenta simtitoare se va observa abia la jumatatea anului 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri