Taxa auto de prima inmatriculare a fost redusa cu o treime, iar persoanele care au platit taxa tripla vor primi diferenta de taxa pe care au achitat-o, a declarat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.
"Am redus taxa de poluare pentru autovehicule cu o treime. Am reglementat si situatia masinilor care au fost cumparate inainte de 15 decembrie 2008, care nu au fost inmatriculate intre timp si care pot fi inmatriculate pe baza legii din iulie, la cuantumul de atunci al taxei. Daca si-au inmatriculat masina intre timp vor primi diferenta de taxa pe care au achitat-o", a mai spus Boc, potrivit NewsIn.

Taxa auto: Romanii vor plati 350 euro pentru inmatricularea unei Dacii Euro 4 veche de 2-3 ani

Noua reglementare va intra in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial.

Taxa auto din Romania - Locul 10 in Europa

In urma cu o saptamana, ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, anunta renuntarea la valoarea tripla a taxei auto, precizand ca orice decizie va fi luata dupa consultarea cu Bruxelles-ul.

"Elementul nou este notificarea pe care am primit-o de la Comisia Europeana cu privire la modul de aplicare a ordonantei 218 (privind triplarea taxei auto pentru masinile second-hand n.r.) si ca atare, pe langa celelalte avize pe care trebuie sa le contina ordonanta de urgenta ce o vom propune va trebui in mod obligatoriu sa avem si un aviz de la Comisia Europeana, drept pentru care, in perioada urmatoare, de maine-poimaine, vom face aceste diligente", declara Nemirschi, in 11 februarie.

Ministrul mentiona ca taxa va folosi aceleasi principii, deci vor fi aceleasi anexe, numai ca acei coeficienti care se aplica acolo nu vor fi la fel de mari, pentru ca guvernul sa poata luao masura imediata. Insa taxa auto ar putea fi modificata printr-o noua lege.

"Pe termen mediu, vom introduce in Parlament un proiect de lege care sa reprezinte o taxa anuala pentru toti poluatorii, deci va fi vorba de grame de dioxid de carbon si de capacitatea motorului", a mai spus Nemirschi.

Triplarea taxei auto, anulata
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri