Vanzarile de vehicule noi din Marea Britanie au scazut cu 22% in februarie, fata de nivelul atins in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unor date relevate joi, scrie BBC News.
Numarul noilor vehicule inregistrate in Marea Britanie a scazut la 54.359, de la 69.610 vehicule inregistrate in februarie 2008, conform datelor societatii traderilor si producatorilor auto (SMMT).

Majoritatea constructorilor auto au redus productia si numarul angajatilor uzinelor din Marea Britanie, in contextul scaderii cererii, scrie NewsIn.

Asociatia a anuntat ca este "imperativ" ca guvernul sa ia mai multe masuri de ajutorare a sectorului. "Este imperativ ca oficialii guvernamentali sa raspunda la propunerile industriei pentru o schema de ajutor si acces la finante si credite", a anuntat directorul executiv al SMMT, Paul Everitt.

Aceasta schema propune ca proprietarii de automobile sa fie platiti pentru schimbarea masinilor vechi cu unele noi.

In timp ce planul a fost aprobat in Germania, guvernul Marii Britanii a respins ideea pana acum. In schimb, guvernul a inaintat in ianuarie un plan de sprijinire a industriei auto din Regat, care s-ar putea ridica la 2,3 miliarde lire sterline.

Totodata, schema include posibilitatea eliberarii a unor imprumuturi de 1,3 miliarde lire sterline din partea guvernelor europene, pentru constructorii auto si furnizorii majori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri