AutoItalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ssang Yong, Maserati si Segway in Romania, va deveni din luna iulie reprezentantul oficial al marcii Infiniti in Romania, prin inaugurarea unui showroom in zona Otopeni.
“Lucrarile la showroom-ul Infiniti au inceput deja, probabil in iulie va fi gata”, a declarat presedintele AutoItalia Group, Herbert Stein.

Compania va inaugura in iunie un nou complex integrat (showroom, service, piese de schimb) in cartierul Colentina din Bucuresti, in urma unei investitii de circa 4-5 milioane euro.

AutoItalia a investit peste 3 milioane de euro pentru renovari si echipamente in primul service Fiat din Romania, deschis in Bucuresti in anul 1967.

In anul 1993, Autoitalia a inchiriat spatiile service-ului Fiat din Bucuresti de la Ciclop, avand doar doua elevatoare si o suprafata de circa 80 mp. In timp, prin activitatea Autoitalia, spatiul de lucru s-a extins la 150 mp si 4 elevatoare.

In prezent, in cadrul Autoitalia Service lucreaza 122 angajati. Din suprafata totala de circa 13.200 mp, aproximativ 3.800 mp sunt ocupati de constructii pentru spatii de lucru, 1.400 mp activitate mecanica-electrica-electronica; 1.250 mp activitate caroserie si vopsitorie; 400 mp inspectie tehnica si spalatorie; 750 mp spatii depozitare piese.

Autoitalia Service a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de circa 5 milioane euro, in conditiile in care in primele 6 luni doar 6 elevatoare au fost operationale in sectia mecanica iar activitatile de tinichigerie si vopsitorie au fost externalizate. Aceste doua sectii au devenit operationale la Autoitalia Service in a doua parte a anului 2008.

Compania va lansa anul acesta pe piata romaneasca Alfa Romeo MiTo, Fiat Qubo si un model decapotabil Maserati.

Anul trecut, AutoItalia a comercializat in Romania peste 16.200 de autovehicule, cu 0,4% mai putin decat in 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri