Nissan Motor Co si Renault spera sa incheie cinci acorduri pentru proiecte de autoturisme electrice in acest an, dupa semnarea unui acord cu Monaco, a declarat vice-presedintele senior Nissan International, Eric Nicolas.
Alianta spera sa ofere un volum mai mare de masini electrice pietelor europene pana in 2012 si va semna cel putin alte cinci acorduri pentru masini electrice in 2009, a spus Nicolas, potrivit Reuters, citeaza NewsIn.

Interesul pentru astfel de autoturisme este manifestat de tarile, orasele si regiunile de marime mijlocie, a precizat acesta, fara a oferi detalii suplimentare.

"Apetitul cumparatorilor este din ce in ce mai mare, ceea ce duce la o crestere a cererii. Este un efect de bulgare de zapada", a spus acesta, subliniind acordurile ce sunt deja in vigoare in Danemarca si Israel.

Grupul a semnat saptamana trecuta un acord de colaborare cu agentia de dezvoltare regionala One North East, pentru promovarea si dezvoltarea vehiculelor fara emisii de dioxid de carbon.

Nicolas nu a oferit o tinta de vanzari pentru Monaco.

Guvernul din Monaco, ce va investi in infrastructura proiectului, in timp ce Nissan si Renault se vor ocupa de masini si de baterii, tinteste ca, pana in 2011, jumatate autovehiculele de transport in comun achizitionate sa fie electrice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri