Grupul american Johnson Controls a anuntat a doua restructurare din ultimele 6 luni, urmand sa reduca productia de componente auto in America de Nord si Europa, luand decizia de a opri 10 fabrici, potrivit Wall Street Journal.
Compania, una dintre cei mai mari producatori de componente pentru interiorul automobilelor si furnizor de sisteme de incalzire si climatizare, detine trei fabrici in Romania, la Mioveni, Ploiesti si Pitesti.

Johnson Controls ar putea concedia 4.000 de angajati anul acesta. Restructurarea va fi de 80% la fabricile care produc componente pentru masini.

Decizia pe care o ia Johnson Controls vine ca un raspuns la scaderea productiei de masini.

Compania estimeaza ca in America de Nord vor fi produse anul acesta 8,8 milioane de masini, in scadere cu 500.000 de unitati fata de estimarile din decembrie, in timp ce in Europa previziunile arata un declin de 12% la 14,3 milioane masini.

Johnson Controls a inregistrat pierderi de 608 milioane dolari in ultimul trimestru din 2008.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri