Dacia a inregistrat in primele trei luni ale anului vanzari in scadere cu peste 90% in Letonia, alaturi de marcile Honda, Mazda, KIA si Peugeot, potrivit Asociatiei Importatorilor din Letonia.
Scaderi si mai mari au avut Seat si Chrysler cu 95,5%, respectiv 94,5%.

In perioada ianuarie-martie 2009, piata auto in Letonia s-a diminuat de 4,5 ori comparativ cu primele 3 luni din 2008, pana la 1.309 unitati.

Anul trecut, 19.192 de masini au fost comercializate in Letonia, in crestere cu 41% comparativ cu 2007.

Potrivit dealerului local Domenikss, inmatricularile de masini in Letonia ar putea atinge 6.000 de unitati, nivel similar celui din 1999.

Volkswagen este cea mai bine vanduta marca pe aceasta piata cu 221 masini noi in primele trei luni, insa in scadere cu 55,5% fata de primul trimestru din 2008.

Toyota a dominat piata letona un timp, insa in prezent a vandut 137 unitati in primul trimestru, inregistrand o scadere de 82,4% in vanzari.

Pe locul trei este Mitsubishi cu 109 masini noi livrate anul acesta, in scadere cu 64,4% comparativ cu primul trimestru 2008. Ford a vandut 83 de masini noi fiind pe locul patru.

Skandi Motors, un dealer de masini local, a spus intr-un interviu ca prefera sa vanda masinile fara profit, in speranta de a ramane in piata si a trece peste criza.

Mai multi dealeri de masini au fost fortati sa dea angajati afara si chiar sa economiseasca curentul electric.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri