Uzina de autoturisme Dacia va mari cadenta de fabricatie de la 1.200 de vehicule pe zi la 1.340 de vehicule pe zi, incepand cu data de 15 iunie 2009, pe fondul cererii de masini la export si va angaja 500 de oameni, potrivit companiei.
“Urmare a programelor de relansare a pietelor auto, adoptate de mai multe tari din Europa, printre care si Romania, si a succesului de care se bucura automobilele din gama Dacia la export, Uzina Vehicule Dacia va mari cadenta de fabricatie de la 1.200 vehicule/zi la 1.340 vehicule/zi, incepand cu data de 15 iunie 2009”, au declarat reprezentantii Dacia.

Marirea capacitatii de productie va conduce la suplimentarea personalului uzinei cu 500 de locurilor de munca.

“Aceasta marire a cadentei va conduce si la cresterea cu aproximativ 500 salariati a efectivelor uzinei. Vor fi recrutati salariati cu precadere dintre fostii angajati care au beneficiat de contracte de munca pe durata determinata (CDD)”, au precizat reprezentantii Dacia.

De asemenea, unui numar de 400 salariati cu contracte de munca pe durata determinata (CDD) li se va prelungi contractul.

Dacia si-a epuizat cota de 1.731 de unitati alocata, dupa numai o saptamana de la lansarea Programului Rabla.

Cel mai vandut model este in continuare Logan, urmat de Sandero, pe locul trei in topul preferintelor fiind MCV.

Vanzarile Dacia au scazut cu 60% in perioada ianuarie-martie, pana la 7.770 unitati.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri