Producatorul auto american Chrysler va intra in faliment, insa a incheiat un acord cu grupul italian Fiat pentru preluarea unei participatii initiale de 20% in cadrul Chrysler, a declarat presedintele american, Barack Obama, citat de Reuters.
Grupul Chrysler va solicita intrarea in faliment, dupa ce discutiile cu creditorii, pentru restructurarea datoriilor, au esuat, a precizat Obama, informeaza NewsIn.

In ciuda negocierilor intense purtate in ultimele saptamani, Chrysler nu a reusit sa obtina sustinerea creditorilor, pentru a evita primul faliment al unui mare constructor auto american.

Totusi, Chrysler a incheiat un acord cu Fiat pentru preluarea unei participatii initiale de 20%, acord ce permite grupului italian sa devina actionar majoritar dupa rambursarea imprumuturilor guvernamentale.

Intrarea grupului in faliment va avea un impact major asupra industriei auto, urmand sa afecteze atat companiile concurente, cat si furnizorii, dealerii si sutele de mii de oameni ale caror venituri provin din sectorul auto.

In cadrul procedurii de faliment, statul american va acorda grupului Chrysler ajutoare de 3-3,5 miliarde dolari. Obama a anuntat ca spera ca intreaga procedura sa dureze 30-60 zile.

Un oficial al administratiei guvernamentale declarase anterior: "Am reusit sa incheiem o alianta cu Fiat, alianta ce, credem noi, va transforma Chrysler intr-o companie mai puternica, ii va asigura viabilitatea si o va plasa printre primele companii din sector", a mai spus oficialul.
Acordul cu Fiat a fost incheiat inainte de intrarea sub protectia legii falimentului.

Chrysler, detinut in majoritate de Cerberus Capital Group, este cel mai mic dintre cele trei mari grupuri auto americane, insa falimentul indica scaderea masiva a cererii intr-o industrie cu venituri anuale de 2.600 miliard

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri