Honda Accord a fost fabricata pentru prima data in anul 1976 si a ajuns astazi la a opta generatie. Modelul de clasa medie a fost comercializat anul trecut pe piata romaneasca in 773 de unitati, reprezentand o crestere de 39% fata de 2007, fiind pe pe locul 6 la vanzari in segmentul D cu 5,1 procente.
Am parcurs 900 de km la volanul unei Honda Accord 2.2i-DTEC cu echiparea Executive, oferita de Honda Trading Romania, importatorul marcii japoneze pe plan local.

Modelul testat avea o motorizarea diesel de 2,2 litri 150 CP si transmisie automata cu 5 rapoarte. Pretul de pornire pentru aceasta motorizare in echiparea Executive cu sistemele ACC, LKAS, CMBS si navigatie este de 37.342 euro cu TVA.

Puterea dezvoltata este de 150 CP la 4.000 RPM, iar cuplul maxim atins este de 350 Nm la 2.000 RPM. Un Accord dotat cu motorul diesel accelereaza de la 0 la 100 km/h in 9,6 secunde.

Galerie foto (23) : Honda Accord sedan

Traseul pe care l-am ales a fost Bucuresti – Orsova – Baile Herculane – Targu Jiu – Bucuresti. Masina a inregistrat un consum mediu de 7,5 litri la 100 km, insa a fost condusa intr-un stil putin sportiv. Cei 150 CP se simt mult mai bine prin schimbarea vitezelor manual, folosind padelele amplasate pe volan.

Sedan-ul de circa 1.600 kg sta bine pe sosea, denivelarile soselei sunt preluate frumos. Accord-ul este bine izolat, zgomotul de afara fiind insesizabil.

Materialele folosite la interior sunt de calitate, scaunele sunt moi si confortabile. Consola centrala este dominata de un buton rotativ de comanda de dimensiuni impresionante, precum si de un display de dimensiuni generoase. Volanul este multifunctional si are peste 15 comenzi amplasate pe el.

Honda Accord beneficiaza in standard de o serie de sisteme, controlul stabilitatii si tractiunii (VSA), controlul stabilitatii la tractare (TSA), sistemul de directie asistat electric si adaptiv (Motion Adaptive EPS), controlul automat al vitezei de croaziera (Cruise Control), sistemul anti-blocare roti (ABS), distributie electronica a fortei de franare EBD.

Optional sunt disponibile si sistemele ACC - control automat viteza croaziera adaptativ, CMBS - sistem de prevenire a coliziunilor, LKAS - sistem mentinere banda de circulatie. Siguranta pasiva este asigurata de airbag-uri frontale in doua stagii de declansare, airbag-uri laterale de tip cortina, centuri pre-tensionate si tetiere active.

Lista dotarilor continua cu comenzi electronice pentru deschiderea si inchiderea portbagajului, senzori de ploaie si lumini dar si cu o camera video pentru mersul cu spatele.

Accord-ul sedan are trei motorizari, doua propulsoare pe benzina de 2 litri 156 CP si 2,4 litri 200 CP, plus un turbodiesel de 2,2 litri 150 CP.

Pretul de pornire pentru Honda Accord sedan este de 23.776 euro cu TVA. Mai multe informatii despre model sunt disponibile aici

Date tehnice
Honda Accord 2.2i-DTEC

Capacitate cilindrica (cmc): 2.199
Cai putere (CP): 150
Viteza maxima (km/h): 212
Acceleratie 0-100 km/h (s): 9,6
Carburant: diesel
Consum urban/extraurban/mixt (l/100 km): 7,3/ 4,6/ 5,6
Emisii CO2 g/km: 148 g/km
Capacitate rezervor: 65 litri
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri