Producatorul auto american General Motors (GM) a ajuns la un acord preliminar privind vanzarea marcii Hummer, vrand astfel sa pastreze cel putin 3.000 de slujbe in Statele Unite, informeaza Reuters.
Acordul ar putea fi finalizat pana la sfarsitul celui de-al treilea trimestru din 2009. Momentan GM a preferat sa nu ofere informatii privind identitatea partii interesate, preferand sa nu detalieze nici datele financiare ale acordului.

Investitorul s-a declarat interesat sa investeasca agresiv in viitoarele proiecte ale Hummer, conform GM, scrie NewsIn.

Compania americana a adaugat ca uzina din Shreveport va continua sa asambleze modele H3 si H3T cel putin pana in 2010. Consilierea financiara pentru acest acord a fost oferita de Citi.

In perioada de tranzitie, Hummer va continua sa contracteze servicii de la General Motors.

General Motors, odata un simbol al economiei americane, a depus luni cererea pentru intrarea in faliment, iar pachetul majoritar de actiuni in noul grup restructurat va fi detinut de contribuabili.

Guvernul SUA va detine 60% din grup, iar o participatie de 12% va apartine guvernului canadian, care imprumuta 9,5 miliarde dolari grupului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri