Noul SUV hibrid Lexus RX 450h este disponibil in Romania la preturi intre 60.082 euro cu TVA si 75.931 euro cu TVA.
Cea de a doua generatie a modelului RX are o motorizare de 3,5 litri benzina 249 CP, plus doua motoare electrice.

Cu o putere maxima de 299 CP, sistemul Lexus Hybrid Drive ofera modelului RX 450h o viteza maxima de 200 km/h. Datorita transmisiei variabile continue, va accelera de la 0 la 100 km/h in 7,8 secunde.

RX 450h are un consum de 6,3 l/100 km si emisii de CO2 de 148 g/km. Trei noi moduri de rulare, ECO, EV si SNOW, sporesc eficienta consumului de combustibil al sistemului hibrid.

“Suntem foarte optimisti in ceea ce piveste modul in care va fi primit de catre clientii din Romania noul RX450h. Asteptam vanzari record pentru acest model si apreciem ca noul RX va contribui decisiv la atingerea obiectivului Lexus in Romania – obtinerea unei cote de 2% din piata auto premium”, a declarat Mihai Bordeanu, Lexus Balkans Division Director.

Suspensiile au fost reproiectate, si a fost introduse optional un sistem de Stabilizare Activa actionat electric, care sporeste dinamica si stabilitatea noului model sau suspensii pneumatice cu 4 trepte de inaltime.

RX 450h beneficiaza de un habitaclu complet nou. Bordul noului SUV este divizat in doua zone distincte: partea superioara, Zona de Afisaj, si partea inferioara, Zona de Comanda, care permite accesul la comenzile sistemului, cum ar fi cele amplasate pe volanul multifunctional sau comanda „Remote Touch” - o interfata actionabila pe principiul mouse-ului de calculator. Cu ajutorul afisajului Head-up Display disponibil optional, soferul beneficiaza de informatii referitoare la starea vehiculului, proiectate in culoarea alba la baza parbrizului. Aceste informatii incluzand viteza acestuia, indicatii ale sistemului de navigatie,si ale sistemului audio.

Modelul RX 450h este echipat cu un numar de 10 airbaguri. RX 450h este construit in fabrica Toyota Motor Kyushu unde, in 2008, s-a inceput inceput operarea primei uzine din lume dedicate constructiei automobilelor hibride.

Lansata in 1989, marca Lexus are in gama modelele RX 400h, GS 450h si LS 600h.

In Europa, mixurile de vanzari ale vehiculelor echipate cu Sistemul Hibrid Lexus Drive contabilizeaza aproximativ 60% din gama LS, aproximativ 50% din gama GS si aproape 70% din gama RX.

In Romania, aceste procente se situeaza la 85% din gama LS, aproximativ 73% din gama GS si aproape 85% din gama RX la nivelul anului 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri