Constructorul roman de automobile Dacia a lansat astazi pe piata romaneasca Sandero Stepway, o versiune mai echipata a modelului Sandero, cu preturi incepand de la 9.200 euro, cu TVA inclus.
Dacia Sandero Stepway este echipata cu o motorizare pe benzina de 1.6 litri 90 CP, la un pret de 9.200 de euro cu TVA si cu o motorizare de 1,5 litri diesel 70 CP, la un pret de 10.400 de euro cu TVA.

“Stepway nu este un SUV, nu este un 4x4, nu este un crossover, este o versiune mai bine echipata a berlinei bicorp Sandero , astfel incat concurentii noului model sunt aceiasi cu cei ai modelului Sandero”, au declarat reprezentantii Dacia.

Potrivit oficialilor companiei, pentru realizarea acestui model, s-a investit in uzina Dacia de la Mioveni suma de 2,5 milioane euro, din care 1,5 milioane euro au fost cheltuiti pentru studii de preproductie si restul pentru adaptarea liniei. In ceea ce priveste numarul de unitati fabricate la Mioveni, acesta se ridica la 1.340 de modele pe zi pentru intreaga gama Logan.

Oficialii Dacia au evitat sa faca orice fel de estimari privind vanzarile pentru acest an la modelul lansat astazi.

Ei au precizat ca modelul lansat miercuri va intra in programul de innoire a parcului auto national "Rabla", urmand sa beneficieze de programul Dacia avantaj, astfel incat se va dubla prima de casare de 3.800 lei si se va oferi o garantie de patru ani. In cazul in care nu este achizitionat prin programul Rabla, Sandero Stepway are o garantie de trei ani sau 100.000 de kilometri.

Modelul va putea fi comandat incepand cu 23 iunie, primele masini putand fi livrate din iulie. In baza campaniei Clima Plus, aerul conditionat este oferit gratuit pentru toate modelele eligibile.

Dacia Sandero Stepway este fabricata la uzina de la Mioveni. Peste 5% din materialele plastice utilizate la fabricatia modelului sunt reciclate iar 95% din masa totala a vehiculului poate fi reciclata la sfarsitul ciclului de viata. Versiunea dCi de 70 CP emite numai 140g de CO2/km, beneficiind, prin urmare, de semnatura Dacia eco².

Garda la sol a fost inaltata cu 20 mm fata de berlina Sandero, barele de protectie fata si spate au ornamente cu aspect de crom satinat, iar proiectoarele de ceata si barele de pavilion longitudinale (negre si crom satinat) fac din Dacia Sandero Stepway un vehicul adaptat oricarui tip de drum.

Trei culori metalizate sunt disponibile in serie: Gris Platine, Gris Comète si Rosu de Foc.

Echipamentele de siguranta prezente pe Dacia Sandero Stepway includ sistemul ABS Bosch 8.1 cu repartitor electronic de franare (EBV), asistenta la franarea de urgenta (AFU) si doua airbag-uri, pentru sofer si pentru pasagerul din dreapta.

Masina va fi lansata si in alte tari din Europa, Stepway se vinde deja in Brazilia si Argentina de la finalul anului trecut, sub sigla Renault. Dacia Sandero Stepway a fost lansata simultan, la Salonul Auto de la Barcelona si la Atelierul Renault de la Paris, la inceputul lunii mai. Sandero a fost comercializat pana in prezent in peste 91.000 de exemplare pe pietele din Europa si Maghreb.

Dacia a inregistrat in luna mai o dublare a vanzarilor de masini in Europa, livrand 24.894 unitati, pe o piata in scadere cu 4,9%, potrivit Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Cota de piata Dacia a crescut in mai in Europa la 2%, de la 0,9% in mai 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri