General Motors si compania canadiana Magna International spera sa incheie vanzarea pachetului majoritar de actiuni al Opel la jumatatea lunii septembrie, inaintea alegerilor generale din Germania, a declarat un membru al consiliului de supraveghere al Opel.
"Ar trebui sa avem gata contractul intre GM si Magna pana in 15 iulie. Pe la jumatate lui septembrie, ar trebui sa se finalizeze", a spus Rainer Einenkel, lider sindical la uzina Opel din Bochum.

Declaratiile vin dupa o sedinta a consiliului de supraveghere al Opel, in care Einenkel este membru, alaturi de alti reprezentanti ai muncitorilor de la producatorul auto german, informeaza NewsIn.

Pe de alta parte, directorul executiv al Fiat, Sergio Marchionne, a declarat ca ramane interesat de o posibila preluare a Opel, in conditiile in care a auzit ca negocierile dintre GM si Magna "nu merg foarte bine".

Magna: Dupa preluarea Opel, 2.600 de muncitori isi vor pierde slujbele

Opel si Magna au refuzat sa comenteze afirmatiile, in timp ce o sursa apropiata negocierilor a respins declaratiile facute de Marchionne.

"Exista sanse de peste 80% ca sa se ajunga la o intelegere (intre GM si Magna)", a spus sursa mentionata.

Surse avizate declarau ca General Motors si Opel cauta noi oferte pentru achizitionarea producatorului auto german, discutand si cu alti investitori in afara de Magna, printre cei interesati numarandu-se grupul chinez BAIC.

La sfarsitul lunii mai, guvernul german a anuntat un plan de salvare al companiei Opel, controlata de grupul american General Motors, ce prevedea cesiunea unei participatii de 55% din capital catre firma canadiana Magna. Insa de atunci discutiile au evoluat intr-o noua directie, General Motors incercand sa caute alternative la oferta canadiana.

Pe langa firma chineza BAIC si grupul Ripplewood, prin holdingul RHJ International, si-a mai exprimat interesul pentru marca germana si producatorul italian Fiat.

Pana la finalizarea unui acord, Opel este gestionat de o societate fiduciara finantata prin credite publice.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri