Holdingul belgian RHJ International SA, una dintre companiile interesate de preluarea Opel, divizia europeana a grupului General Motors, a anuntat ca desfasoara negocieri avansate pentru cumpararea unei participatii majoritare in cadrul constructorului auto, relateaza Bloomberg.
"Discutiile au avut loc timp de mai multe saptamani si sunt intr-un stadiu avansat", a anuntat RHJ.

Guvernul german, care ofera garantii pentru vanzarea Opel in contextul in care General Motors iese din faliment, a ales pe 30 mai ca ofertant favorit in cursa pentru preluarea Opel o echipa formata din producatorul canadian de piese auto Magna si banca ruseasca Sberbank. Beijing Automotive Industry Holding Co., RHJ si Fiat SpA au inaintat, de asemenea, oferte, potrivit NewsIn.

Negocierile GM cu Magna au fost afectate de cererea grupului canadian de a controla distributia marcii Chevrolet in Rusia si de a utiliza tehnologia constructorului american pentru scopuri ce nu au fost incluse initial in contract, au declarat surse apropiate afacerii.

Ministrul german al economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, a declarat in 9 iulie ca termenul stabilit de Magna pentru incheierea unui acord initial de preluare, la mijlocul acestei luni, este foarte ambitios. Pana acum, Magna a semnat numai un memorandum de acord cu GM.

Guvernul german a incurajat grupurile concurente precum RHJ, Beijing Automotive (BAIC) si Fiat SpA sa inainteze oferte imbunatatite, pentru a intensifica presiunile asupra Magna.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri