Constructorul suedez de camioane Scania a araportat o scadere mai mica decat se estima a profitului operational in al treilea trimestru si a anuntat ca prevede o iesire din criza in Europa Occidentala, principala sa piata, potrivit Bloomberg.
In perioada iunie-septembrie, profitul operational a atins 519 milioane coroane suedeze (51,02 milioane euro), fata de 2,82 milioane coroane in aceeasi perioada a anului trecut. Media estimarilor era de 246 milioane coroane.

Constructorii europeni de camioane au fost afectati in acest an de cea mai puternica scadere a cererii din ultimele decenii, din cauza crizei financiare si a recesiunii, punand capat unei perioade in care cererea a crescut masiv.
Rezultatele anuntate anterior de Volvo si Daimler, principalii concurenti ai Scania, semnaleaza ca cererea revine progresiv si ca punctul critic a fost depasit.

Ca si companiile concurente, Scania si-a redus costurile pentru a face fata crizei. Grupul a precizat ca nivelul comenzilor de camioane a scazut cu 6% in al treilea trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care declinul din al doilea trimestru a fost de 55%.

"Piata europeana de camioane este marcata de o activitate economica slaba, insa Scania considera ca punctul critic a fost depasit in Europa Occidentala", a anuntat grupul, intr-un comunicat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri