Noul Opel Astra a obtinut titlul de "Masina Anului 2010” in Romania acordat de Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR).
Pe locul intai la "Masina Anului 2010" a iesit modelul Opel Astra cu 205 puncte, urmat de Renault Megane cu 146 puncte si Ford Fiesta cu 108 puncte.

Clasamentul final poate fi vazut aici

Juriul UZEAR a acordat si titlul de "Designul Anului 2010" modelului Ford Fiesta, precum si titlul de "City Car 2010" autoturismului Toyota IQ.

Pe primele trei locuri la "Designul Anului 2010" au fost Ford Fiesta cu 154 de puncte, urmat de Opel Astra cu 134 de puncte si Renault Megane cu 109 puncte.

La "City Car 2010" pe primele 3 locuri au iesit Toyota IQ cu 132 de puncte, Ford Fiesta cu 130 puncte si Honda Jazz cu 107 puncte.

Procesul de votare prevede ca fiecare membru al juriului are la dispozitie 25 de puncte pe care trebuie sa le imparta intre 5 masini.

La votul UZEAR au participat 27 de jurnalisti, specializati in domeniul auto de la publicatii locale si nationale, din presa scrisa, online, radio si TV.

Modelele prezente la test au fost Chevrolet Cruze, Citroen C3 Picasso, Ford Fiesta, Honda Insight, Honda Jazz, Land Rover Discovery 4, Opel Astra, Renault Clio, Renault Megane, Toyota Avensis, Toyota IQ, Toyota Prius, Toyota Urban Cruiser.

Finaliste Masina Anului 2010: Toyota Avensis, Ford Fiesta, Land Rover Discovery 4, Renault Megane, Opel Astra, Chevrolet Cruze si Toyota Prius.

Finaliste Designul Anului 2010: Citroen C3 Picasso, Ford Fiesta, Chevrolet Cruze, Honda Insight, Opel Astra, Renault Megane, Toyota IQ.

Finaliste City Car 2010: Toyota Urban Cruiser, Renault Clio, Opel Astra, Toyota IQ, Citroen C3 Picasso, Ford Fiesta, Honda Jazz.

In 2009, titlul de "Masina Anului 2009" a fost obtinut de Dacia Sandero, "Designul Anului 2009" a fost acordat modelului Jaguar XF. "SUV-ul Anului 2009" in Romania a fost obtinut de VW Tiguan.

"Masina Anului 2008 in Romania" a fost Kia cee'd, iar "Masina Anului 2007 in Romania" a fost Opel Corsa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri