General Motors a anuntat ca intentioneaza sa reduca productia cu 20-25% si personalul cu 9.000-10.000 de angajati in cadrul subsidiarelor europene Opel si Vauxhall, insa a negat implicarea intr-un "razboi al ofertelor" cu guvernele europene de la care solicita ajutoare, relateaza Financial Times.
Nick Reilly, directorul executiv al Opel si vicepresedinte pentru operatiuni internationale in cadrul GM, a anuntat ca grupul auto spera sa ajunga in urmatoarele trei saptamani la un acord de principiu legat de creditele sau garantiile pe care le solicita de la guvernele din tarile in care desfasoara operatiuni, precum si sa implementeze un plan de restructurare pana la sfarsitul anului.

GM incearca sa obtina 3,3 miliarde euro pentru a restructura Opel si pentru a investi in productie. Grupul a precizat ca este dispus sa ofere o parte din aceasta suma, in functie de rezultatul discutiilor cu guvernele.

Reilly a facut aceste declaratii dupa discutiile legate de ajutoarele de stat, purtate cu secretarul britanic Peter Mandelson si dupa discutiile cu sindicatul Unite, legate de planurile de restructurare. Directorul executiv al Opel a avut in aceasta saptamana discutii similare in Belgia si Polonia, unde GM detine fabrici, si urmeaza sa discute cu oficialii din Spania.

Reprezentantul GM a afirmat, insa, ca "nu exista un razboi al ofertelor intre tari, in care spunem: 'Daca ne oferiti atat, va oferim capacitatea aceasta de productie'".

Cu toate acestea, Reilly a declarat ca "daca una dintre tari refuza sa plateasca, desigur ca acest lucru ar putea influenta planurile intr-o oarecare masura".

Reilly a mai spus ca GM intrevede un "viitor bun" pentru ambele uzine din Marea Britanie, desi nu a exclus posibilitatea inchiderii unei fabrici in alta tara din Europa.

Reducerea capacitatii cu 20-25% este un scenariu mai putin pesimist decat cel estimat anterior, cand GM a anuntat ca nivelul capacitatii excedentare este echivalent cu productia a trei din cele opt uzine din Europa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri