Primul pick-up electric din lume, EMC (Electric Motor Cars), realizat pe platforma Dacia Logan, adus in America de Envision Motor Co, a fost prezentat de firma Des Moines Motors, fost dealer al marcii Chrysler, potrivit publicatiei americane Des Moines Register.
Des Moines Motors, firma detinuta de omul de afaceri Gene Gabus, a prezentat camioneta electrica cu doua locuri EMC pickup. Acesta a spus ca urmeaza sa fie lansate si versiunile furgon si break pe aceeasi platforma Renault.

Omul de afaceri sustine ca masinile electrice sunt asamblate in Romania.

“In prezent exista doar 3 masini, un pick-up care va sosi in America vineri (n.r. 5 februarie 2010), plus un model furgon si unul break care vor sosi in Chicago saptamana urmatoare. Cele 3 modele vor fi in curand disponibile pentru drive-test. In showroom-uri masinile vor ajunge in 45 de zile. Circa 100 de masini electrice vor fi gata in curand si vor fi livrate in America”, a precizat Gabus.

Electric Motor Cars pick-up are un pret de comercializare in America de 33.950 dolari (24.800 euro), modelul furgon va costa 32.950 dolari (24.000 euro), iar cel break 37.950 dolari (27.700 euro).

Vehiculele electrice EMC sunt proiectate pentru a avea o autonomie de 420 de kilometri cu o singura incarcare a bateriei. Incarcarea bateriei se poate face in 2-3 ore la o prize de 220 volti sau in 8 ore la o priza de 110 volti.

Garantia este de 3 ani sau 58.000 km, plus 160.000 km pentru baterie.

Modelul EMC furgon va fi disponibil in 10 culori pentru caroserie.

Compania Des Moines a semnat contractul pentru vanzarea masinilor electrice EMC in 28 de state din America, autoturismele fiind construite pe acelasi sasiu cu versiunile pe benzina Dacia Logan.

Gabus a mai spus ca exista interes din partea unor corporatii importante pentru aceste masini si spera ca EMC sa fie asamblat in curand in Florida.

Gabus mai spune ca doritorii de autoturisme low-cost vor putea in curand sa cumpere masini electrice datorita Romaniei, pretul pentru o astfel de masina variind intre 34.000 dolari (24.800 euro) si 38.000 dolari (27.700 euro).

Sursa foto: Des Moines Register
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri