Tiriac Autorulate, companie care comercializeaza masini rulate din august 2007, estimeaza anul acesta mentinerea cifrei de afaceri si a vanzarilor din 2009.
“Anul trecut am inregistrat o cifra de afaceri de 14 milioane de euro, cifra pe care estimam ca o vom inregistra si in acest an”, a declarat Miodrag Stanoievici, director general, Tiriac Autorulate.

In 2008, primul an complet de functionare al companiei, afacerile s-au ridicat la 12,6 milioane euro.

Tiriac Autorulate are o tinta de vanzari de 1.400 de masini pentru 2010, nivel similar celui din 2009.

“In 2009 am comercializat 1400 de autoturisme si estimam ca vanzarile din 2010 se vor situa la acelasi nivel ca si in 2009”, a spus Stanoievici.

Anul trecut compania a inregistrat vanzari in crestere cu 100 de autoturisme fata de 2008. Stanoievici a spus ca aceasta crestere s-a datorat “pietei interne care a oferit un numar mai mare de oportunitati de aprovizionare cu autoturisme second-hand”.

Oficialul Tiriac Autorulate considera ca “piata auto second hand va creste odata cu relaxarea conditiilor de finantare”.

Majoriatea romanilor care isi cumpara o masina la mana a doua de la Tiriac Autorulate platesc cu banii jos, circa 60%, in timp ce doar 5% prefera credit, 25% leasing, iar 10% dau masina la schimb.

Autoturismele comercializate de Tiriac Autorulate au pana la 3-4 ani vechime. Pretul mediu al unui autoturism comercializat de companie este de 10.000 de euro.

Tiriac Autorulate face parte din Grupul TiriacAuto. Grupul Tiriac este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata de business din Romania, avand activitati in domenii precum cel auto, imobiliar si aerian.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri