Presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM), Constantin Stroe, a precizat fara sa dea nume ca exista in prezent un producator de masini interesat sa vina in Romania.
“Exista semnale ca un al treilea constructor auto este interesat de Romania, ceea ce ar reprezenta un potential de dezvoltare pentru componentisti”, a spus Stroe, la o conferinta organizata de Mediafax.

In prezent, in Romania se produc masini Ford la Craiova si Dacia la Mioveni.

Dacia a exportat 80.000 de masini in primul trimestru, din care aproximativ 33.000 in Franta, potrivit directorului general al companiei, Jerome Olive.

Pentru Duster, Dacia estimeaza o crestere a productiei zilnice la 460 de unitati pana la finalul acestui an, de la 260 de unitati pe zi in prezent.

Olive se asteapta anul acesta la aceeasi productie din 2009, circa 300.000 de autovehicule Dacia.

La Craiova, Ford va produce pana la 300.000 de vehicule si 300.000 de motoare pe an. Capacitatea maxima de productie va fi atinsa incepand din anul 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri