Marca auto japoneza Infiniti va avea incepand din vara in gama de motorizari un V6 diesel de 3,0 litri 238 CP, primul motor diesel din istoria de 20 de ani a marcii, iar pretul pentru Romania al SUV-ului FX30 diesel in echiparea GT este de de 57.100 euro cu TVA .
Cel mai mare pret este pentru echiparea de varf FX30d S Premium de 65.300 euro cu TVA.

Noul model FX30d va fi disponivil in 4 versiuni și se va alatura modelelor FX cu motoare V6 si V8 pe benzina formand astfel incepand cu 2010 o noua gama, la aceleasi preturi cu modelele V6 pe benzina echivalente.

Cu o putere de 238 CP si un cuplu remarcabil de 550 Nm, cu transmisie automata standard in sapte trepte, modelul FX30d ajunge la 100 km/h in 8,3 secunde. Consumul mixt este de 9 l/100 km, iar emisiile de CO2 scad la 238 g/km. Viteza maxima este de 212 km/h.

FX30d este disponibil atat in varianta de lux GT si in versiuni mai sportive de tip S, modelul diesel marcheaza introducerea unor noi versiuni Premium care sa includa orice functie imaginabila in dotarile standard. Odata cu acest motor diesel Infiniti introduce și doua noi sisteme de siguranta: sistemul de avertizarea in cazul coliziunilor cu partea frontala (FCW - Forward Collision Warning) și sistemul de prevenire a depasirii benzii (LDP - Lane Departure Prevention).

Caracteristicile sport ale modelului FX sunt scoase si mai mult in evidenta pe modelul FX30dS. Versiunea S a modelului diesel este echipata cu jante din aliaj de 21”, scaune sport, suspensii sport si directia activa spate (RAS - Rear Active Steering). Este pentru prima data cand aceasta tehnologie deosebita care faciliteaza manevrabilitatea este disponibila in gama FX pe un alt model decat „nava amiral” FX50.

Prin cei 238 CP, acest motor se numara printre cele mai puternice motoare V6 diesel cu un singur turbocompresor. Turbocompresorul este montat in interiorul V-ului format de cilindri motorului.

Cumparatorii modelului FX se pot orienta fie catre varianta de lux GT fie catre varianta sport S. Modelul GT pentru 2010, atat in versiunea FX30 diesel, cat si in cea FX37 pe benzina, este echipat in varianta standard cu o transmisie automata cu 7 trepte cu padele pentru schimbarea vitezelor, cu tractiune integrala, tapiterie din piele, scaune fata incalzite si racite, faruri adaptive bi-Xenon (AFS), camera pentru mersul cu spatele si senzori de parcare, scaune electrice fata (cu memorarea pozitiei scaunului soferului), volan reglabil electric pe inaltime si longitudinal, trapa de acoperis din sticla, jante de 20" din aliaj usor, I-Key cu acces inteligent, cruise control, vopsea rezistenta la zgarieturi (Scratch Shield) si un sistem audio cu 7 difuzoare cu o magazie cu 6 CD-uri, decodor MP3, mufa Aux-In si Bluetooth pentru conectivitate mobila.

Modelul FX in varianta S intensifica senzatia de sportivitate prin scaunele fata sport, reglabile electric, amortizoarele cu controlul activ al ratei de amortizare (CDC - Continuous Damping Control), jantele de 21” din aliaj si, exclusiv pe versiunile S diesel și V8 5,0 litri benzina, directia activa spate (RAS - Rear Active Steering), care ofera un plus de stabilitate si agilitate. Pentru a distinge versiunea S, masina este dotata cu faruri cu sticla fumurie, cu prize de aer exterioare si ornamente de praguri cromate.

Noul model Premium aduce un plus atat versiunilor GT, cat si S. Atat versiunile GT Premium, cat si S Premium ale modelelor FX30d si FX37 sunt echipate cu elemente cheie ale tehnologiei inovatoare a scutului de siguranta. Printre acestea se numara sistemele Intelligent Cruise Control (ICC) pentru intreaga plaja de viteza, Intelligent Brake Assist (IBA) si avertizarea in cazul coliziunilor cu partea frontala (FCW - Forward Collision Warning).

Sistemul ICC mentine o distanta sigura fata de masina din fata in timpul functionarii. Cand sistemul de cruise control este oprit (cea mai mare parte a timpului pentru majoritatea soferilor), sistemele IBA si FCW sunt permanent in alerta. Acestea nu doar avertizeaza soferul cu privire la distanta insuficienta fata de vehiculul din fata, ci si pregatesc puternicul sistem de franare cu discuri la toate rotile pentru o oprire de urgenta, in cazul in care aceasta ar fi necesara.

Un alt bonus in materie de siguranta, disponibil numai pentru modelele diesel Premium este sistemul de prevenire a depasirii benzii (LDP - Lane Departure Prevention), disponibil pentru prima data in Europa.

Versiunile FX Premium sunt echipate si cu inovatii precum monitorul de vedere perimetrica si un sistem de navigatie prin satelit cu un hard disc de 30 GB, elementul central al platformei de informatii si divertisment Connectiviti+.

In ceea ce priveste sistemul de sunet, modelele Premium sunt echipate cu un dispozitiv Music Box de 10 GB care poate stoca echivalentul a 300 de CD-uri si acestea mai dispun ca dotare standard de un sistem Bose Premium Sound System.

Cu peste cinci linii de modele existente in prezent, G37 Sedan, coupé si cabrio, EX si FX, Infiniti a comercializat peste 2.000 de vehicule, pe 15 piete.

Un al saselea model, linia Infiniti M, va fi lansat in cursul anului 2010. Si acesta va fi disponibil atat in versiunea pe benzina, cat si in noua versiune 3,0 diesel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri