Noile Pathfinder si Navara cu un design restilizat se comercializeaza in Romania, cu noi motorizari si echipamente, cel mai mic pret de pornire fiind de 29.570 euro cu TVA pentru Navara King Cab.
Noile Pathfinder si Navara beneficiaza de un facelift care a vizat capota, grila bara de protectie fata si bara de protectie spate.

La Navara, lungimea totala a crescut cu 8 mm. Jantele din aliaj sunt noi, asemenea farurilor cu xenon si noilor culori metalizate Blue Grey si Electric Blue, aceasta din urma fiind disponibila exclusiv pentru Navara.

La interior, plansa de bord si consola redesenate, cu aspect Premium, incorporeaza echipamente noi si completeaza habitaclul evoluat din punctul de vedere al calitatii materialelor si finisajelor – plasticul, tapiseriile si detaliile au fost innoite. Ergonomia scaunelor este superioara dar au fost vizate si cotierele usilor, cotiera centrala, spatiile de depozitare. La nivel de detaliu se evidentiaza ornamentele cromate, noile instrumente iluminate, maneta schimbatorului.

Sistemul Cruise Control incorporeaza acum si Speed limiter. Daca la prima generatie sistemul ESP era disponibil numai pentru Pathfinder, acum ambele modele beneficiaza de introducerea sistemului ESP+, optional.

Printre noile echipamente se numara Nissan Connect Premium cu hard de 40GB si comenzi vocale.

Motorul 2,5 dCi common rail are 190 CP. Consumul mediu combinat pentru versiunea cu transmisie manuala a scazut la 8,5 litri/ 100km in timp ce emisiile de CO2 au scazut cu 40g/km, la 224 g/km.

Pe parcursul anului 2010 va fi disponibil un nou varf de gama pentru Pathfinder si Navara: noul motor V6 dCi care dezvolta 231 CP si 550 Nm. Inca de la 1.500 rpm sunt disponibili 500 Nm iar cuplul maxim de 550 Nm este prezent intre 1.700 si 2.500 rpm, fara vibratiile si zgomotul asociate motoarelor diesel.

Gama Pathfinder este compusa din trei versiuni de echipare, XE, SE si LE. Preturile pornesc de la 34.650 euro cu TVA. In versiunile SE si LE, Noul Pathfinder este disponibil atat cu transmisie manuala cat si cu cutie de viteze automata.

Navara este disponibil in doua versiuni: King Cab, cu doua usi plus inca doua semi-portiere care se deschid in sens invers si Double Cab cu patru usi conventionale. Ambele au acelasi ampatament, 3,20 m si aceeasi lungime, 5,27 metri, King Cab avand un spatiu de incarcare mai lung.

Disponibil in versiunea de echipare XE, Nissan Navara King Cab costa 29.570 euro cu TVA, acesta fiind si pretul de pornire al gamei.

Versiunea Double Cab ofera un habitaclu mai confortabil pentru 5 persoane, cu o bancheta spate cu trei locuri. Pasagerii au la indemana mai multe spatii de depozitare iar sezutul banchetei se rabateaza. Gama cuprinde patru versiuni de echipare: XE, SE, LE, LE Plus.

Navara are o suprafata de incarcare de 2,36 metri patrati la Double Cab si de 2,9 metri patrati la King Cab.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri