Chinezii fac masini atragatoare, pentru ca pretul de pornire este intotdeauna mic, iar dotarile nu sunt putine, de aceea ne putem astepta ca noul SUV Tiggo al marcii Chery, importat exclusiv de Sixt in Romania, sa devenia cel mai important concurent pentru Dacia Duster.
Tiggo va fi la vanzare in Romania fie la finalul anului 2010, ori la inceputul lui 2011, intre timp va face parte din flota de masini pentru inchirieri a Sixt. Compania aduce 3 modele in Romania pentru care si-a fixat o tinta de vanzari de peste 1.000 de masini.

Chery Tiggo are tractiune fata sau integrala. Modelul dispune de 3 motorizari pe benzina Euro 4 mai puternice decat cea a lui Duster de 1,6 litri 105 CP.

Tiggo are 1,6 litri benzina 118 CP, 1,8 litri benzina 130 CP si un 2 litri benzina 136 CP.

SUV-ul chinezesc are in plus fata de Duster si o transmisie automata.

Motorizarea de varf de 2 litri dispune de cutie de viteze manuala in 5 trepte sau automata in 4 trepte si de tractiune integrala.

Viteza maxima este intre 160 km/h si 175 km/h in functie de motorizare. Capacitatea rezervorului este de 57 de litri. Consumul mediu de carburant variaza intre 6,5 litri si 7,5 litri la 100 km.

Masa proprie variaza intre 1.290 kg si 1.455 kg. Ampatamentul este de 2.510 mm. Tiggo are 4,28 metri lungime, 1,76 m inaltime si 1,70 m latime.

Ampatamentul Duster este 2.673 mm. Lungimea este de 4,31 m, inaltimea este de 1,7 m, iar latimea este de 1,82 m.

Ce dotari in standard are SUV-ul chinezesc?

Modelul Tiggo are 3 echipari, Standard, Comfortable si Luxury.

Tiggo are in standard ABS + EBD, airbaguri sofer si pasager, frane pe disc fata-spate, bare pe plafon, oglinzi electrice incalzite, oglinda retrovizoare anti-orbire, jante de aluminiu, afisare consum de combustibil instantaneu, avertizare intretinere, imobilizator motor, scaun sofer incalzit reglabil pe 6 directii, scaun pasager incalzit cu reglare pe 4 directii, volan reglabil, buton pentru deschiderea rezervorului din interior, servodirectie, 4 geamuri electrice, geam sofer actionat electric cu impuls, aer conditionat manual, inchidere centralizata, CD player MP3 cu USB si 4 boxe.

Echiparile Comfortable si Luxury au in standard scaune de piele, trapa, comenzi volan, magazie de 6 CD MP3. Tapiteria este gri sau bej.

Suspensia fata este independenta Macpherson cu stabilizator, iar cea spate este semi-independenta. Mai multe informatii despre Chery Tiggo puteti gasi aici.

Constructorul auto Chery Automobile a fost fondat in 1997 si este controlat de statul chinez. Prima masina a fost produsa in 1999. Chery produce 12 modele, A1, QQ3, QQ6, A3 Hatchback, A3, A5, Eastar, Eastar Cross, Cowin, Tiggo, Karry si Riich.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri