AutoItalia Group, importatorul marcii japoneze Infiniti pe piata romaneasca, primeste comenzi pentru noul model sedan M, al carui pret porneste de la 53.900 euro cu TVA.
Infiniti sedan M are doua motorizari, una pe benzina V6 3,7 litri 320 CP si una diesel V6 3,0 litri 238 CP, iar din 2011 va avea si o versiune hibrid.

In prezent este disponibila pentru comenzi in Romania doar versiunea pe benzina.

Printre noile functii se numara controlul activ al zgomotului, un sistem de evitare a coliziunilor laterale oferit in premiera mondiala si sistemul de climatizare Forest Air. Exista chiar si o pedala de acceleratie inteligenta, cu ajutorul careia soferul poate economisi carburant.

Modelul M37 este echipat cu motorul V6 pe benzina de 3,7 litri 320 CP cu sistem de distributie variabila (VVEL - Variable Valve Event and Lift) utilizat si pe alte modele Infiniti din Europa.

O dotare standard pe toate modelele M este transmisia automata cu sapte trepte de la Infiniti, cu sistem „Adaptive Shift Control” (ASC). La aceasta se adauga sistemul de sincronizare a turatiei la trecerea intr-o treapta inferioara de viteza (DRM – Downshift Rev Matching) si modul de condus sportiv (DS – Drive Sport), care ofera un control manual integral prin padelele din magneziu pozitionate in spatele volanului.

Fiind vorba de un Infiniti, greutatea redusa este esentiala. Portierele, capota si hayonul modelului M sunt din aluminiu, la fel ca motorul V6 pe benzina din aliaj.

Infiniti M prezinta caracteristici noi in industria auto, precum tehnologia Safety Shield (scut de protectie). Sedanul este primul model M care va fi disponibil pe toate cele 34 de piete pe care marca Infiniti este prezenta, inclusiv in Europa de Vest.

Linia M este o alternativa mai exclusivista la traditionalele modele robuste din clasa sedanurilor de lux, cum ar fi BMW seria 5 si Mercedes clasa E.

Sedanul Infiniti M va avea 4.945 mm lungime si tractiune spate. Unele modele vor avea directia activa pe patru roti (4WAS - 4-Wheel Active Steering).

Noul sedan M imprumuta elemente de design de la conceptul Infiniti Essence care si-a facut debutul la Salonul Auto de la Geneva la inceputul anului 2009. Asemenea celorlalte modele Infiniti, M este echipat cu usi, capota si capac al portbagajului din aluminiu usor (precum si cu un motor V6 realizat in intregime din aliaj.

Modelul M utilizeaza platforma moderna FM (Front Mid-Ship - motorul in pozitie centrala fata), care plaseaza motorul in spatele puntii fata, ceea ce duce la un echilibru optimizat al repartizarii greutatii intre puntea fata si puntea spate, oferind o stabilitate naturala si o manevrabilitate excelenta. Suspensia este cu brate duble suprapuse in fata si multilink in spate, la care se adauga barele anti-ruliu din fata si din spate.

Dimensiunea standard a rotilor este de 18 inchi. Pentru modelele cele mai sportive sunt disponibile roti de 20 de inchi, amortizoare noi cu piston dublu, reglaje speciale ale suspensiilor, frane cu 4 pistonase si directie activa pe patru roti.

Printre dotari se numara scaunele cu climatizare, farurile fata adaptive bi-Xenon, sistemul audio premium Bose, scaunele fata din piele, incalzite si reglabile electric pe 10 directii, volanul incalzit, precum si complexa platforma multimedia Connectiviti+, cu un ecran tactil VGA de 8 inchi pentru sistemul de navigatie pe hard-disc care include Ghidul Verde Michelin.

Infiniti provine din Japonia, avand disponibile modele performante sedan, coupe, SUV si crossover.

Marca japoneza este prezenta in Romania prin AutoItalia Group, care a devenit in 2009 importatorul Infiniti.

Infiniti M37: specificatii tehnice
Motor: V6 de 3,7 litri pe benzina, cu sistem de distributie variabila (VVEL - Variable Valve Event and Lift)
Transmisie: automata cu 7 trepte si „Adaptive Shift Control”, tractiune spate
Putere: 320 CP
Cuplu: 360 Nm
Suspensie: Brate duble suprapuse in fata, multilink in spate
Frane: ABS cu asistenta la franare si EBD (distributie electronica a fortei de franare)
Directie: Cu pinion si cremaliera, variabila in functie de viteza vehiculului
Coeficient aerodinamic: Cd 0,27
Lungime: 4.945 mm
Ampatament: 2.900 mm
Latime: 1.844 mm
Inaltime: 1.501 mm
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri