Programul de casare a masinilor uzate "Rabla" va reincepe in a doua parte a lunii martie, cu un plafon total alocat pentru plata primelor de casare de 228 milioane lei, care poate fi suplimentat in functie de cerintele pietei, a anuntat premierul Emil Boc.
Plafonul de 228 milioane lei a fost stabilit in sedinta de miercuri a Guvernului, prin aprobarea bugetului Fondului de Mediu, prin care este derulat acest program, anunta Mediafax.

"Potrivit informatiilor pe care le avem de la Ministerul Mediului, incepand cu partea a doua a lunii martie acest program va fi operational. Din suma alocata am lasat posibilitatea deschisa ca, in cazul in care aceasta suma va fi consumata, sa suplimentam cu bani programul pentru a satisface nevoile pietei", a spus Boc.

El a aminitit ca in 2010, prin Programul Rabla, au fost casate 190.000 autoturisme si achizitionate 63.000 unitati, dintre care 26.000 de productie autohtona.

Cum arata programul Rabla in Grecia

Grecia a anuntat, miercuri, lansarea unui program de casare a masinilor vechi, pentru a sustine piata, dupa ce anul trecut inmatricularile de automobile noi au scazut cu 37% din cauza crizei economice, transmite AFP.

Automobilistii care isi vor casa vehiculele vechi la achizitia unora noi vor beneficia, pana la 20 decembrie 2011, de exceptarea partiala sau totala de la plata taxei de inmatriculare, se arata intr-un comunicat al Ministerelor Finantelor, Mediului si Transporturilor.

Suma va fi de 960-2.800 de euro, in functie de puterea automobilelor, potrivit televiziunii de stat Net.

Dealerii auto au salutat masura, care ar putea relansa piata elena, afectata de masurile drastice de austeritate aplicate de guvern anul trecut.
In 2010, inmatricularile de automobile noi au scazut cu 37%, potrivit datelor statistice din Grecia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri