Piata de externalizare a serviciilor din Romania a evoluat chiar si in timp de criza, iar primele trei trimestre ale anului 2011 au dus la o revitalizare a acestui domeniu.
“Daca ne uitam la primele trei trimestre ale anului 2011, observam o dezghetare a pietei de externalizare, datorata si faptului ca exista un reviriment al economiei la nivel mondial. Cu toate acestea, situatia actuala nu reprezinta o garantie pentru urmatoarea perioada, care este caracterizata in continuare printr-un grad ridicat de incertitudine”, a spus , CEO Smartree Romania, furnizor de servicii de externalizare a activitatilor de salarizare si administrare de personal.

El a adaugat ca piata a devenit mai activa si in cazul companiilor romanesti, care sunt inca destul de conservatoare atunci cand vine vorba de externalizarea serviciilor.

“Pentru acestea, externalizarea nu face parte din cultura romaneasca si, din acest motiv, este nevoie de mai mult timp pentru a deveni un lucru obisnuit. Mult mai deschise sunt companiile multinationale, care sunt educate in sensul externalizarii si fac acest lucru de foarte mult timp. Cu toate acestea, si companiile romanesti au ajuns la un nivel la care vor sa optimizeze costurile si incep sa priveasca din ce in ce mai serios si aceasta optiune, mai ales zona de inchierere software pentru automatizarea operatiunilor de salarizare si administrare de personal”, a precizat CEO-ul Smartree.

1. Ati apelat pana in prezent la externalizarea unor servicii din companie?

2. Care considerati ca sunt principalele avantaje ale externalizarii?




Potrivit acestuia, in zona de munca temporara, exista o crestere a cererii datorata mai multor factori.

“Pe de-o parte, noile reglementari in domeniu, pe de alta parte, din dorinta de a flexibiliza relatia directa dintre numarul de angajati si nivelul cererii ade servicii sau produse”, mentionat Adrian Stanciu.

El considera ca piata va fi din ce in ce mai educata cu privire la externalizare, pentru ca tot mai multe companii se concentreaza pe core business-ul lor si aleg sa externalizeze activitatile la care nu au o specializare bine definita: IT, securitate, salarizare si lista poate continua.

“Piata a evoluat chiar si in perioada crizei, cu atat mai mult se va vedea cum piata se educa atunci cand vom iesi din criza”, a spus acesta.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri