Specialistii din domeniul informaticii reprezinta acea categorie care nu isi cauta activ un loc de munca, cel mai des fiind "vanati" in cadrul unor procese veritabile de headhunting. Astfel, pachetele de beneficii oferite de angajatori trebuie sa contina oportunitati de dezvoltare personala si profesionala si un salariu cu 20% mai mare decat la actualul loc de munca, a declarat pentru wall-street.ro Florentina Greger, director de HR in cadrul companiei de software Zitec.

Florentina Greger a precizat ca in domeniul IT doar absolventii isi cauta activ un loc de munca, in timp ce persoanele cu experienta in acest sector sunt cel mai adesea cautate de catre angajatori si "curtate" sa plece de la concurenta.

"Pentru specialisti cred ca cele mai importante, fiind angajati cu experienta, care au ajuns deja la un nivel financiar confortabil, sunt perspectivele de dezvoltare, tehnologiile si proiecte, care ar putea sa ii ajute sa se mentina la un nivel tehnic foarte bun si sa evolueze. Bineinteles ca importante sunt si partea de salariu si de beneficii extrasalariale, axate pe flexibilitate, zile de concediu, zile de vacanta in plus fata de cele pe care le au in contract", a explicat Florentina Greger.

Cand vine vorba de salariu, o medie de 20% in plus ii convinge pe specialisti sa isi lase jobul pentru altul. Aici vorbim de asteptarile lor, nu neaparat de ce si primesc

Salariul unui specialist in IT depaseste 2.000 de euro

Potrivit datelor companiei, un absolvent fara experienta se poate angaja la Zitec pentru un salariu de 600 de euro net pe luna, in timp ce specialistii ajung sa castige si mai mult de 2.000 de euro net.

Asta ar inseamna ca 400 de euro este o suma care i-ar motiva pe cei cu experienta in domeniul informaticii sa lase un angajator pentru altul.

Conform statisticilor INS, domeniul IT conduce clasamentul industriilor cu cele mai mari venituri ale angajatilor din economia romaneasca, cu un salariu mediu net in valoare de 5.148 lei pe luna (1.150 euro).

Zitec este o companie de IT din cu actionariat romanesc, in care lucreaza 110 angajati.

Dorim sa continuam sa crestem echipa in 2016 pana la 130 de angajati la finalul anului

Compania Zitec angajeaza in 2016

Zitec este specializata in dezvoltarea de produse si aplicatii online complexe, precum si servicii de online marketing. Compania a incheiat anul 2015 cu afaceri de 4,5 milioane de euro, in crestere cu 37% fata de rezultatele obtinute in 2014. Astfel, acesta este al cincilea an consecutiv in care Zitec inregistreaza o crestere de doua cifre procentuale a business-ului. In 2016, reprezentantii companiei mizeaza pe continuarea trendului ascendent si pe dezvoltarea segmentului propriu de online marketing.

Compania lucreaza atat cu clienti din Romania (60%), cat si cu parteneri din strainatate, raspanditi pe patru continente, care isi desfasoara activitatea in tari precum Statele Unite ale Americii, Elvetia, Marea Britanie, Turcia, Olanda, Germania, Cipru, Franta, Italia si Ungaria. Printre cei mai importanti clienti ai producatorului local de aplicatii online se numara STMicroelectronics, Network One Distribution, Depanero, Paravion, Flanco, PayU si Lovecrafts. Majoritatea proiectelor desfasurate in 2015 s-au bazat pe dezvoltarea unor aplicatii personalizate pentru gestiunea afacerii (custom ERP), precum si solutii personalizate complexe de e-commerce.

Citeste si Aici iti poti lua primul job cu un salariu de 600 de euro net

Sursa foto: goodluz, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri