Lipsa de personal calificat pe o piata tot mai dinamica determina majoritatea aplicantilor sa opteze pentru un job in strainatate, sustin specialistii in resurse umane. Motivati de un salariu mai mare cat si de posibilitatea de a dezvolta o cariera in domeniul ales mult mai repede, candidatii din sectorul tehnic nu ezita sa accepte o oferta din partea unei companii din strainatate, desi in majoritatea cazurilor acest lucru presupune relocarea viitorului angajat.
Denumire job: Inginer Proiectant

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc un job ca Inginer Proiectant, nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor din Bucuresti este de peste 3 ani de experienta.

Salariu: Salariul de pornire este in general de intre 1.000 – 1.200 de euro. Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta in functie de responsabilitatile care ii sunt atribuite. De exemplu, atunci cand vorbim de o companie straina, salariul de pornire este situat intre 2.200 si 2.800 de euro salariu net, cu mentiunea ca aplicantul sa detina experienta si competenetele necesare. In plus, in cele mai multe cazuri, candidatul paraseste teritoriul tarii pentru a lucra in tara de provenienta a companiei angajatoare.
Companiile care solicita ca un candidat pentru pozitia de Inginer Proiectant pun in primul rand accent pe experienta dobandita intr-o functie similara (minim 3 ani), de preferat in cadrul unui birou de proiectare.
De asemenea, un bun candidat trebuie sa posede foarte bune abilitati de comunicare, sa fie o persoana dinamica, capabila de a se adapta situatiilor noi, care sa detina capacitatea de a evalua orice situatie in cel mai scurt timp.

Candidatul trebuie sa cunoasca la nivel avansat cel putin o limba straina. Majoritatea companiilor solicita limba engleza si franceza.

Beneficii extrasalariale: Pe langa un salariu motivant, un Inginer Proiectant are posibilitatea de a castiga bonusur bazate pe performanta pentru fiecare proiect.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si decontarea cheltuielilor de transport, notebook dar si telefon de serviciu.

Parcurs profesional: Oportunitatile de promovare exista atat in companiile din tara cat si in cele din strainatate. Printre principalele responsabilitati ale unui Inginer Proiectant se numara: participa la conceptia economica si tehnica a proiectelor cu specializare in calculul structurii (betoane, rezistenta, greutate), asigura legatura cu birourile de proiectare partenere (fie ca acestea se afla pe teritoriul tari sa in strainatate), analizeaza licitatiile si constituie dosarele de santier in ceea ce priveste normele de protectie, este responsabil de activitatea biroului de proiectare.

Avantaje: Oportunitatile de promovare, salariul motivant, bonusurile obtinute in functie de performantele profesionale, lucrul intr-un mediu profesionist, cat si posibilitatea de a dezvolta o cariera in strainatate sunt doar cateva din avantajele oferite de un job in acest domeniu.

Dezavantaje: Programul incarcat, responsabilitatile pe care le are cat si relocarea intr-o alta tara atunci cand este vorba de o companie straina, reprezinta principalele dezavantaje ale unui astfel de job.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri