Florin Urite va prelua, incepand cu data de 1 octombrie 2008, functia de director general al Teraplast, inlocuindu-l pe Emanoil Viciu care in prezent este directorul general al Teraplast si presedintele Consiliului de Administratie.
Florin Urite (42 de ani) este de profesie inginer si s-a alaturat echipei Teraplast in anul 1999, ca director de aprovizionare. Ulterior, ocupa functia de director de vanzari, iar in 2006 este numit director general adjunct comercial.

“In cei peste opt ani de colaborare cu Emanoil Viciu, am invatat multe lucruri care imi vor fi de folos in conducerea companiei. Intentia mea este sa duc mai departe proiectele de dezvoltare initiate de actuala conducere si prezentate in prospectul de Oferta Publica Initiala, astfel incat actionarii actuali si viitori ai Teraplast sa obtina beneficiile pe care le asteapta”, a declarat viitorul director general Teraplast, Florin Urite.

Atributiile pe care le-a avut Florin Urite, mai ales coordonarea directiei de vanzari, a directiei de aprovizionare si a celei de marketing, vor fi preluate de o persoana cu experienta in domeniu. Numele noului director general adjunct comercial va fi anuntat in perioada urmatoare.

Prin activitatea sa, Emanoil Viciu a asigurat evolutia Teraplast, de la o intreprindere de stat, la o companie listata la Bursa de Valori Bucuresti, fiind, in acest moment, artizanul unui business de peste 70 de milioane de euro anual si conducatorul unei echipe de peste 680 de angajati, potrivit unui comunicat al companiei emis luni.

“Teraplast este o companie stabila, care detine tehnologii si sisteme informatice performante, dar, ceea ce este cel mai important, are un colectiv profesionist, capabil sa dezvolte firma mai departe. Am luat decizia de retragere de mai mult timp, urmand ca aceasta sa aiba loc in cursul anului 2009, dar, din motive de sanatate, am hotarat ca retragerea sa se faca mai repede. Consider ca mi-am atins obiectivele si ma bucur sa-i predau stafeta lui Florin Urite, un tanar care s-a inscris deja pe traiectoria realizarilor de exceptie. Schimbul de generatii era oricum necesar, deoarece in segmentul executiv este nevoie de multa energie si foarte multa flexibilitate in decizii. Raman alaturi de Teraplast si echipa pentru a oferi sprijin in continuitatea unui destin de succes”, a spus presedintele Consiliului de Administratie Teraplast, Emanoil Viciu.

La randul sau, principalul actionar Teraplast si membru in Consiliul de Administratie, Dorel Goia, a afirmat ca, prin viziunea si spiritul managerial de care a dat dovada, Emanoil Viciu a reusit sa faca din Teraplast o companie de top pe piata materialelor de constructii.

Emanoil Viciu (57 de ani) si-a inceput activitatea in 1975, iar din 1976 activeaza in domeniul productiei de mase plastice in cadrul Intreprinderii de Materiale de Constructii Bistrita. In 1990, odata cu divizarea societatii de stat, devine director general al uneia dintre noile entitati rezultate – compania Teraplast.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri