Desi tipologia candidatilor angajati pe Wall Street a trecut printr-o transformare radicala in anul de criza 2009, recruiterii din industria financiar-bancara dau sperante absolventilor de facultate fara experienta, care vor sa isi construiasca o cariera in cele mai renumite institutii financiare, potrivit cotidianului Wall Street Journal (WSJ).
Segmentele de administrare de fonduri, investitiile bancare si cercetarea vor absorbi un numar semnificativ de absolventi in urmatorii ani, potrivit lui Joseph Logan, fondatorul si managerul Pinacle Group International, o firma de resurse umane specializata in recrutarea in domeniul financiar-bancar.

“Un background solid in contabilitate si audit vor constitui un atu atunci cand un absolvent va candida pe un post. Insa un candidat valid va trebui sa dovedeasca abilitati optime de socializare si de integrare in cultura organizationala a companiei“, considera David Smith, profesor specializat in banking, la University of Virginia, citat de WSJ.

Smith, care consiliaza studentii in privinta interviurilor de angajare, apreciaza ca studentiii care vor sa faca cariera pe Wall Street ar trebui sa evite specializarile restructurare sau derivate de credite si sa isi perfectioneze cunostintele de contabilitate si evaluare financiara, aplicabile unei palete largi de posturi. Pe masura ce economia va da semne de redresare, serviciile financiare traditionale, cum ar fi fuziunile si consilierea in achizitii vor fi la mare pret, potrivit lui Smith.

Cunostinte in segmentul bancar, al modelelor financiare sau in tranzactionare, folosite in activitati financiare pe perioada de acalmie economica, vor fi, de asemenea, o bila alba pentru studentii care urmaresc obtinerea unei slujbe in acest sector, conform lui Terri L. Gregos, director al departamentului pentru relatii cu universitatile al Bank of New York Mellon, citat de WSJ.

Alti factori care completeaza o aplicatie de succes pentru job tin de notele obtinute in facultate, in special la cursurile pentru inginerie si matematica, internship efectuat in cadrul unei institutii financiare, si de abilitatile de comunicare.

Studentii in facultatile cu profil social, care nu ofera cursuri in domeniul financiar, isi pot alcatui cunostinte solide pentru un job entry-level daca se inscriu la cursuri optionale pentru contabilitate, macro si microeconomie.

Intre timp, managementul riscului pare a fi o profesie din ce in ce mai cautata pe Wall Street, in conditiile unei usoare reveniri economice. Recruiterii sustin ca angajatorii au postat mai multe astfel de pozitii in 2009, fata de anii trecuti. In plus, peste 23.000 de absolventi ai facultatilor economice s-au inscris pentru examenul de certificare in managementul riscului, cu 70% mai multi decat in 2008.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri