RTC Holding, liderul pietei produselor de birotica si papetarie din Romania, a anuntat ieri ca si-a dublat cifra de afaceri in 2005 fata de anul anterior, de la 100 milioane euro, pana la 220 milioane euro. Mai mult de o treime din cifra de afaceri (80 milioane euro) a fost obtinuta din activitatile in domeniul IT&C, se arata intr-un comunicat al grupului.

Grupul RTC se isi extinde afacerile in acest an in domeniul mass-mediei si turismului. In acest an grupul a preluat 50% din revista Lumea, a declarat pentru Averea Ema Catalin, director de relatii publice in RTC. Nu intentionam sa ne implicam in activitatea editoriala a publicatiei, a adaugat Catalin. Oficialii grupului nu au vrut sa dezvaluie detalii despre datele financiare ale tranzactiei. Surse din piata spun ca grupul nu se va opri aici in ceea ce priveste dezvoltarea in domeniul mass-mediei, urmand sa mai achizitioneze sau sa scoata publicatii in diverse domenii.

Grupul editeaza revista Diverta care apare in 50.000 exemplare. RTC, prezent deja in Republica Moldova cu o casa de editura, intentioneaza sa-si extinda afacerile de acolo in acest an. Unul din brandurile exportate spre tara vecina va fi Diverta, spun surse din companie.

Grupul RTC are in vedere si preluarea sau crearea unei agentii de turism. Aceasta afacere ar putea functiona in cadrul retelei Diverta sau de sine -statator, deocamdata studiem varianta optima, ne-au declarat oficiali ai grupului.

Rezultate financiare bune ale RTC Holding pot fi atribuite si achizitiilor efectuate anul trecut. Grupul RTC Holding a anuntat ca rezultatele pe primele noua luni ale anului arata o cifra de afaceri de 117 milioane euro, in crestere cu 64% fata de aceeasi perioada din 2004. In cursul anului 2005, RTC Holding a fuzionat cu grupul de firme Best si a achizitionat producatorul de calculatoare Sistec din Cluj-Napoca.

Seria de achizitii a continuat cu preluarea pachetul majoritar de actiuni al Simtech Datacom, distribuitor de cartele preplatite, telefoane mobile, accesorii GSM si medii de stocare, si a producatorului de birotica Flaro Sibiu.

In luna decembrie 2005, RTC a cumparat pachetul majoritar de actiuni al societatii ProCA Romania, important distribuitor autohton de produse IT. Grupul RTC cuprinde circa 65 de companii, grupate dupa specific in 13 divizii, printre care se numara retail, telecom, IT si aparatura de birou, alimente si bauturi, publicitate, transport si logistica sau constructii. Pana in 1998, RTC a fost detinut, de omul de afaceri Octavian Radu, fondatorul grupului. Ulterior, 60% din actiuni au fost achizitionate de compania franceza AWA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri