Compania brasoveana Teo Health, controlata de distribuitorul si retailerul farmaceutic Ropharma impreuna cu Floriean Firu, vicepresedintele SIF Transilvania, si antreprenorul local Cristian Teodorescu, a inaugurat saptamana trecuta Spitalul Sfantul Constantin, o investitie de 20 de milioane de euro.
Spitalul are cinci sectii cu saloane pentru spitalizare continua si de zi, totalizand 73 de paturi cu specializarile chirurgie generala, O.R.L., neurochirurgie spinala si urologie. Unitatea medicala privata are o suprafata de 9.000 de metri patrati si a fost amenajata in mai putin de 10 luni in locul fostei fabrici Colgate-Palmolive.

Inchisa 2008, ca urmare a unui amplu proces de reorganizare la nivel mondial, productia care se realiza la fabrica de pasta de dinti din Brasov inca din anii '90 a fost mutata in Polonia.

Pornisem de la o clinica si am ajuns la cel mai mare spital multidisciplinar din Transilvania. Am pornit de la o investie intr-o afacere si am ajuns la o investie de suflet”, a declarat la Cristian Teodorescu la inaugurarea spitalului.

Antreprenorul controleaza Teo Holding, cu investitii in domenii ca alimentatie publica, turism si domeniu hotelier, imobiliare, industrie, tipografie si mass-media. Fiecare dintre cei trei actionari detine 33% din Teo Health.

Bogdan Angheloiu, managerul general al Spitalului Sfantul Constantin, a spus ca unitatea isi propune o abordare diferita de restul spitalelor traditionale din Romania prin servicii, dotari si circuite spitalicesti la standarde internationale.

Alaturi de unitatea Teo Health se afla spitalul de obstretica-ginecologie Regina Maria, cu o capacitate de 51 de paturi, precum si un laborator care poate deservi 600 de pacienti zilnic. Suprafata unitatii Regina Maria este de 3.000 de metri patrati, iar investitia s-a cifrat la 4,2 milioane de euro.

Cele doua companii - Teo Health si Regina Maria - formeaza pe locul fostei fabrici Colgate-Palmolive cel mai mare campus medical din regiune. Campusul Medical Brasov ofera servicii spitalicesti de obstretica-ginecologie, policlinica, stationar de pediatrie, imagistica si laborator.

La parterul campusului functioneaza si o farmacie Ropharma, parte a grupului farmaceutic cu acelasi nume controlat de omul de afaceri Mihai Miron.

El a devenit cunoscut inca de la inceputul anilor 2000, atunci cand a vandut producatorul de medicamente Europharm catre britanicii de la SmithKline Beecham (GlaxoSmithKline in prezent), intr-o tranzactie evaluata la circa 45 de milioane de dolari. Se intampla in 2003, la mai bine de zece ani de cand Mihai Miron, farmacist de profesie, infiintase Europharm.

Dupa incheierea deal-ului, prin care cei de la SmithKline Beecham deveneau si producatori pe piata locala, Mihai Miron a ramas antreprenor in domeniu si a dezvoltat afacerea Ropharma, prezenta pe piata de productie, distributie si de retail farmaceutic (lant de farmacii).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri