Compania Arctic, cel mai important jucator pe piata locala de electrocasnice, a raportat pentru anul trecut cu o cifra de afaceri de 200 milioane de euro, cu 6% mai mult decat anul anterior, peste 80% din aceasta cifra fiind realizata din vanzarea produselor fabricate la Gaesti.
In 2010, fabrica si-a extins capacitatea de productie cu 17% fata de anul anterior, pana la 1,4 milioane de unitati. Arctic a fost printre putinele companii care a facut angajari in 2010, echipa numarand in prezent 2438 angajati.

Din productia locala, exporturile Arctic reprezinta 80%, compania inregistrand in 2010 o crestere a volumului de unitati exportate cu peste 18%, de la 835.000 in 2009 la peste 986.000 unitati anul trecut. Aparatele frigorifice produse la Gaesti sunt directionate catre piete precum Turcia, Spania, Franta, Germania, Anglia, Polonia. Compania a investit la fabrica de la Gaesti 6,5 milioane de euro, directionate in principal in eficientizarea proceselor, noi tehnologii si cresterea capacitatii de productie.

„In conditiile in care piata domestica s-a diminuat, cresterea capacitatii de productie cu 17% a fabricii de la Gaesti si marirea echipei sunt indicatori evidenti ai faptului ca Arctic este o companie sanatoasa, cu o evolutie sustinuta”, a declarat Monica Iavorschi (foto), director general Arctic.

La Gaesti sunt fabricate zilnic 6000 de produse, dintre care 60 de produse principale si mai mult de 700 de produse derivate, gama de produse fiind astfel gandita incat sa acopere atat cerintele de pe piata externa cat si din cea interna. Totodata, Arctic este singura companie din cadrul grupului Arçelik care detine o linie de productie a congelatoarelor orizontale, fiind furnizor unic pe acest segment de produse pentru intregul grup.

In piata domestica, anul 2010 a reprezentat pentru Arctic un an de crestere a cotei de piata pana la 35,5%, devenind astfel lider pe cele trei mari categorii de electrocasnice mari: aparate frigorifice – 47%, masini de spalat – 29%, aragazuri – 33%.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri