Conducerea OTE, grupul grec care controleaza pachetul majoritar din Romtelecom, propune „demararea imediata a operatiunilor de fuzionare” dintre Romtelecom si Cosmote, dupa ce a refuzat sa cumpere restul de 46% dintre actiunile Romtelecom detinute de statul roman, scrie intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).
„Grupul OTE precizeaza ca in prezent nu poate inainta o oferta pentru actiunile Romtelecom, din motive ce tin de continuarea crizei economice din regiune si din Grecia si de actuala strategie financiara a companiei OTE de a reduce expunerea sa la datorii. Totusi, daca circumstantele se schimba grupul OTE ar putea sa-si reconsidere pozitia. De asemenea, reprezentantii OTE considera ca viitorul companiilor telecom este dictat de dezvoltarea tehnologiei si de evolutia nevoilor si cererilor consumatorilor. In acest context, propun demararea imediata a operatiunilor de fuzionare a celor doua companii din Romania: Romtelecom si Cosmote”, afirma oficialii MCSI.

In acelasi timp, grecii mentioneaza ca, daca Guvernul Romaniei doreste sa-si monetizeze actiunile partial sau integral prin listare la bursa, va transmite instructiunile potrivite managementului Romtelecom pentru a asista ministerul in acest proces, conform prevederilor din Acordul Actionarilor.

Conducerea OTE a prezentat vinerea trecuta, pe 27 mai, intentiile in ceea ce priveste actiunile Romtelecom pe care le detine statul roman.

In toamna anului trecut, Valerian Vreme, seful MCSI a anuntat ca vrea sa vanda pachetul de actiuni de la Romtelecom sau sa listeze compania pe bursa. Ulterior, acesta a afirmat ca una dintre posibilitati ar fi o fuziune intre Romtelecom si Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri