Furnizorul de servicii medicale private MedLife a deschis saptamana aceasta un spital de pediatrie cu 132 de paturi, amplasat in apropiere de statia de metrou Aurel Vlaicu, valoarea investitiei fiind estimata la 13,5 milioane de euro.
Spitalul de pediatrie face parte dintr-un plan de expansiune a retelei MedLife in perioada 2011-2013, investitiile bugetate fiind de 45 de milioane de euro.

Investitia initiala pentru noua unitate spitaliceasca este de 13,5 milioane de euro, aceasta urmand sa fie majorata pana la 15 milioane de euro in perioada urmatoare.

Noul spital deschis de MedLife are sase etaje si o suprafata de 5.200 metri patrati, in cadrul careia se desfasoara un ambulatoriu multidisciplinar cu peste 15 specialitati medicale, un departament de imagistica, doua sali de operatie, o sectie de anestezie-terapie intensiva, rezerve cu doua si trei locuri, precum si o farmacie la parter.

In cadrul spitalului lucreaza peste 200 de angajati, dintre care 163 sunt specialisti.

Spitalul de pediatrie va inregistra pana la finele anului venituri de circa patru milioane de euro, estimeaza oficialii MedLife.

Compania va deschide in curand alte doua spitale, astfel incat din luna iulie sa opereze cinci spitale de dimensiuni medii si mari, totalizand 450 de paturi. Un prim spital, de ortopedie, urmeaza sa fie inaugurat in zona Dorobanti si va avea 50 de paturi, iar cel de-al doilea va fi in Brasov si va avea o capacitate de 60 de paturi.

Pentru 2012, compania si-a propus demararea lucrarilor in cadrul cladirii Telegraf din imediata apropiere de Spitalul de Urgenta Floreasca, precum si extinderea spitalului Life Memorial.

Expansiunea retelei va fi sustinuta si prin achizitii, compania anuntand pentru anul acesta un numar de trei. Una dintre tranzactii a fost deja incheiata, MedLife cumparand in februarie 55% din grupul medical Genesys Medical Clinic din Arad. “Suntem in discutii mai mult sau mai putin avansate. Negocierile sunt in curs”, a declarat Mihail Marcu, presedintele Consiliului de Administratie al MedLife, fara sa ofere alte detalii.

Potrivit oficialilor MedLife, are un numar de 155.000 de abonati, o retea de opt laboratoare, peste 12.000 metri patrati de unitati de ambulatoriu, precum si un trafic de 4.000 de persoane pe zi.

Compania a realizat anul trecut afaceri de 40 de milioane de euro, iar tinta pentru anul acesta este de 55 de milioane de euro, peste estimarea initiala de 53 de milioane de euro. MedLife si-a propus, de asemenea, atingerea unui profit EBITDA (profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de peste 10 milioane de euro. “Rezultatele in primul trimestru sunt foarte bune”, a adaugat Marcu.

In prezent, reteaua MedLife cuprinde 9 hiperclinici, 8 laboratoare de analize medicale, 28 de centre medicale generaliste si 7 centre monodisciplinare. Din 2010, MedLife opereaza si o retea de farmacii, PharmaLife. In total, compania are circa 1.700 de angajati.

Reteaua MedLife a fost fondata de medicul Mihaela Cristescu, mama lui Mihail Marcu, in 1996.

In 2009, actionarii MedLife, familia Marcu si IFC, au vandut 36,25% din titluri fondului privat SGAM Eastern Europe, detinut de o subsidiara a grupului Societe Generale, tranzactie estimata la peste 20 milioane euro. Familia Marcu detine in continuare pachetul majoritar, respectiv 51%, iar IFC are 12,75%.

Citeste si:

Efervescenta de noi spitale private. Vezi unde si cand se deschid



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri