Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, se va intalni saptamana viitoare cu reprezentantii grupului elen OTE, actionarul majoritar al Romtelecom, pentru a discuta etapele calendarului de listare pe piata de capital a titlurilor detinute de stat la operatorul national de telefonie fixa, informeaza Mediafax.
"Solicitarea a venit din partea grupului elen OTE. Ne vom intalni, cel mai probabil, la finele saptamanii viitoare si vom discuta etapele calendarului de listare pe piata de capital a titlurilor detinute de stat la Romtelecom", a spus Vreme.

La finele lunii mai, Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca OTE nu poate inainta, in prezent, o oferta pentru actiunile statului la Romtelecom din cauza dificultatilor economice din Grecia, dar ca ar putea sa isi reconsidere pozitia daca circumstantele se schimba, si ca a propus fuziunea companiei nationale de telefonie fixa cu operatorul Cosmote Romania.

"OTE precizeaza ca in prezent nu poate inainta o oferta pentru actiunile Romtelecom din motive ce tin de continuarea crizei economice din regiune si din Grecia si de actuala strategie financiara a OTE de a reduce expunerea sa la datorii. Totusi, daca circumstantele se schimba OTE ar putea sa-si reconsidere pozitia", se arata in comunicatul Ministerului Comunicatiilor dat publicitatii la 30 mai.

In scrisoarea inaintata Ministerului Comunicatiilor, OTE a mentionat ca, daca Guvernul Romaniei doreste sa-si monetizeze actiunile partial sau integral prin listare la bursa, va transmite instructiunile potrivite managementului Romtelecom pentru a asista ministerul in acest proces, conform prevederilor din Acordul Actionarilor.

La propunerile OTE, Ministerul Comunicatiilor trebuia sa inainteze grupului elen o pozitie oficiala, care inca nu a fost transmisa pana in prezent, potrivit ministrului.

Totodata, Vreme a declarat, in 6 iunie, ca Ministerul Comunicatiilor a agreat propunerea OTE de fuziune a Romtelecom cu operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania si ca vrea sa listeze pe piata de capital titlurile detinute de stat la viitoarea entitate, operatiune care ar putea avea loc peste 12 luni.

"Intre cei doi operatori exista numeroase sinergii si, in cazul in care vor fuziona, noua entitate va deveni cel mai mare operator local de telecomunicatii din perspectiva veniturilor. Va fi un operator care va furniza toata gama de servicii de telecomunicatii - telefonie fixa si mobila, Internet fix si mobil, televiziune prin cablu si prin satelit. In aceasta varianta, interesul investitorilor pentru listare va creste", a declarat Vreme la acea data.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixa si are ca actionari OTE - 54,01% si Ministerul Comunicatiilor - 45,99%.

Ministrul Comunicatiilor a anuntat, in noiembrie 2010, ca statul doreste sa vanda pachetul de actiuni pe care il detine la Romtelecom si a cerut companiei elene OTE sa vina cu o oferta de pret pana la finele anului. Tot atunci, el a evaluat pachetul detinut de stat la Romtelecom la circa un miliard de euro.

Principalii concurenti ai Romtelecom sunt RCS&RDS si UPC Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri