Gabriel Pantelimon, seful Xerox Romania, a renuntat de peste zece ani la sportul de performanta, insa fostul olimpic al Romaniei la scrima este si acum foarte activ. Isi incepe dimineata cu abdomene si flotari, iar aproape saptamanal joaca baschet si fotbal cu colegii. Citeste in articolul urmator cum arata o zi din viata sefului filialei locale a unuia dintre cei mai mari producatori mondiali de imprimante si copiatoare.
Se trezeste in jur orei 7.15, iar spre birou pleaca o ora mai tarziu pentru a ajunge la birou la noua, cand incepe programul de lucru.

“Ajung in jur de ora noua, desi nu sunt mai mult de trei kilometri de acasa. Eu stau in zona Fundeni (n.red.: biroul Xerox este la piata Aurel Vlaicu), dar este foarte aglomerat si fac aproximativ 45 de minute. In prima parte a zilei, daca nu am vreo intalnire, imi citesc e-mailurile primite peste noapte. Apoi pana la 9.30- 9.45 10 ma uit la stiri pentru ca orice eveniment te poate influenta. Ma uit pe wall-street.ro, Mediafax, etc. Incerc sa ma uit la stirile necomentate pentru ca vreau sa le citesc asa cum sunt si sa-mi fac eu o parere. De asemenea, nu prea citesc politica, dar atunci cand ma intereseaza o stire, la fel, vreau sa nu fie comentata”, explica Gabriel Pantelimon (43 de ani), managerul care conduce Xerox Romania, un business cu 240 de angajati si afaceri de cateva zeci de milioane de euro.

Daca unii manageri participa foarte des la sedinte lungi, in cazul Xerox lucrurile sunt putin diferite. Practic, intr-o luna au loc doua tipuri de sedinte foarte importante: una in care CEO-ul se intalneste cu fiecare director din top management si una in care se intalnesc toti directorii de top si care de obicei are loc inafara companiei.

“Nu avem neaparat o cultura a sedintelor. Imi doresc sa ne vedem mai mult cu clientii si partenerii decat noi intre noi. Oricum, avem un proces structurat de intalniri: sunt sedinte lunare unu la unu cu echipa din prima linie si tot o data pe luna cu echipa de management, cand ne gandim la ce avem de facut. Atunci ne intalnim inafara companiei, de exemplu la un hotel. Iar intalniri cu oameni din exteriorul companiei sunt in medie 2-3 pe zi. Sunt si zile fara, dar si zile cu 4-5 intalniri”, afirma seful producatorului de imprimante si copiatoare.

Iar calatoriile de business in strainatate nu mai sunt nici acum atat de dese pe cat au fost in 2009 si 2010, cand Pantelimon ocupa functia de director marketing si vanzari al Xerox pentru Europa Centrala si de Est, Israel si Turcia.

Astfel, in prezent, managerul are sedinte in strainatate doar trimestrial, iar uneori mai pot aparea programe de training sau intalniri pentru diferite proiecte.

“Cand lucram pentru regiune, eram si cate o saptamana, doua plecat. Initial trebuia sa ma mut la Londra, dar din motive familiale am zis ca nu pot sa ma mut acolo. La inceput este frumos, dar dupa 7-8 luni parca ai vrea sa te mai asezi”, spune Pantelimon.

Pe langa diferite sedinte si intalniri, alte mijloace de comunicare importante sunt e-mailurile si Yammer, reteaua de socializare interna a Xerox.

Si site-ul Facebook si-a facut loc pe agenda managerului, care recunoaste insa ca nu o foloseste foarte des.

“De obicei nu invit pe nimeni. Mai intru cateodata si dau accept, accept, accept. Pe contul Xerox mai intru si comentez sau dau “Like. Iar Twiiter nu folosesc si nici nu am de gand. Am impresia ca si aceasta (n.red. cresterea importanta a site-urilor de socializare) este un balon care va merge pana la un moment dat. Deja in unele tari numarul utilizatorilor a scazut dramatic. Ai nevoie de interactiune fata in fata, nu doar sa ramai pe Facebook, unde mi se pare ca te izolezi”, explica CEO-ul.

Pentru ca a fost sportiv de performanta, nici acum nu a renuntat la sport. Dimineata cand se trezeste face abdomene si flotari, iar, in genral, joia seara joaca baschet sau fotbal cu colegii.

Acasa pleaca in jurul orei sapte seara. De altfel, managerul nu este adeptul “statului peste program pentru ca trebuie sa fie un echilibru intra piata profesionala si cea de familie”.

Cine este Gabriel Pantelimon si cum a ajuns de la Jocurile Olimpice la sefia Xerox Romania

Managerul in varsta de 43 de ani a preluat conducerea Xerox Romania si Moldova in noiembrie anul trecut si are un mandat de patru ani. El lucreaza la Xerox din 1997, iar intre ianuarie 2009 si noiembrie anul trecut a fost director de marketing si vanzari al Xerox Europa Centrala si de Est, Israel si Turcia.

A absolvit cursurile Universitatii Politehnice din Bucuresti la sectia Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice, detine un masterat la University of Surrey, Guildford in Studii Europene si un MBA la Bucharest School of Management.

A facut sport de performanta (scrima) de la 13 pana la 30 de ani, mai exact pana in 1998 cand deja era angajat al Xerox. In cei 17 ani de antrenamente si competitii a participat la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992 si la cele de la Atlanta din 1996.

Sansa de a lucra Xerox a venit in 1994, dupa ce terminase facultatea, iar compania americana oferea in colaborare cu Consiliul Britanic o bursa de masterat in studii europene la University of Surrey, o institutie de invatamant din sud-estul Angliei.

“Eram sportiv la Steaua si la un moment dat la Federatia Romana de Scrima ne-a anuntat ca exista o bursa de doi ani in Marea Britanie. Acea bursa era sponsorizata de Consiliul Britanic si Xerox si era pentru sportivii de performanta care au facut altceva decat ANEFS (n.red. Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport). Era in 1994 si deja ma gandeam la viitor. Terminasem Politehnica si nu m-am gandit niciodata sa raman in sport pentru ca eram inginer. Si in vremea aceea sa intri intr-o multinationala era visul oricarui tanar. Ma gandeam sa intru cumva in business: fie intr-o multinationala ori in propriul business, desi atunci nu prea exista ideea de antreprenoriat . Ma gandeam ca acesta este viitorul, dar veneam cu o educatie in care parintii fusesera angajati si voiam sa gasesc un loc de munca . Nu ma gandeam la un domeniu. Voiam sa incep o cariera care sa imi garanteze dezvoltarea”, explica fostul sportiv, actual CEO.

O ZI DIN VIATA UNUI MANAGER
este un produs editorial exclusiv care prezinta saptamanal viata de business a celor mai puternici manageri din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri