Compania petroliera Petrom a decis sa demareze, impreuna cu americanii de la ExxonMobil, forarea primei sonde de mare adancime din apele romanesti ale Marii Negre, dupa ce Guvernul i-a prelungit cu cinci ani perioada de explorare a blocului Neptun.
“Intrarea intr-o noua etapa a explorarii blocului Neptun este un pas foarte important si confirma angajamentul nostu pentru atingerea potentialului pe segmentul de explorare si productie in Romania. Trebuie sa avem in vedere a zona romaneasca de apa adanca a Marii Negre nu a fost inca explorata, iar activitatea de explorare in apa adanca are un risc al investitiilor ridicat”, a declarat Johann Pleininger, membru al Directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de explorare si productie.

Potrivit acestuia, costurile de explorare si dezvoltare la mare adancime sunt de cateva ori mai ridicate decat cele onshore (pe uscat).

Forarea sondei va incepe “la finalul acestui an – inceputul lui 2012”, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis de Petrom.

Petrom si ExxonMobil, una dintre cele mai mari companii din lume, au incheiat un contract de concesionare in 2008 prin care compania americana a cumparat o participatie de 50% in blocul Neptun.

Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activitati in sectoarele explorare si productie, rafinare si marketing, gaze naturale si energie.

Petrom, cea mai mare companie din Romania, detine in Romania o retea de 546 de benzinarii. Alte 250 sunt localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri