Pentru ca fiecare zi este diferita de cealalta si isi doreste sa fie constient de acest lucru de cand se trezeste, Razvan Valceanu, directorul general al BitDefender Romania, isi pune alarma sa sune la ore dintre cele mai neobisnuite: 5.57, 6.02 sau 7.17. Vedeti in articolul urmator cum arata o zi din celui care conduce operatiunile locale ale unuia dintre cei mai mari producatori mondiali de software antivirus.

“Nu pun niciodata alarma sa sune la o ora fixa. De exemplu, ma trezesc la 6.03 sau 5,57 cand merg la sala sau la 7.17 cand nu ma duc. Si sunt si zile in care nu pun alarma. Daca m-as trezi la aceeasi ora, ar insemna ca toate zilele sunt la fel. Iar gandul ca nu este asa trebuie sa inceapa si cu ora trezesti. De exemplu, era un tip celebru care isi aranja mereu intalnirile la astfel de ore pentru ca daca stabilesti la fix toata lumea intarzie. Pe cand daca faci asa, toata lumea intelege ca acel minut este important”, explica managerul.

De obicei la birou ajunge cel mai devreme in jurul orei 10.00-11.00, dar pana atunci are cel putin una sau doua intalniri de business.

Chiar si cand merge la sala dimineata isi citeste e-mailurile pana la ora noua si, in functie de acestea, uneori isi schimba prioritatile.

Daca majoritatea managerilor primesc cateva zeci sau sute de e-mailuri, nu acelasi lucru se intampla in cazul lui Razvan Valceanu care are in Inbox cateva mii de mesaje. Iar asta se intampla pentru ca setarile de e-mail ale angajatilor permit ca acestia sa primeasca si mesajele spam pentru ca apoi sa le analizeze in laborator si sa le foloseasca in gasirea de noi solutii antivirus.

“Suntem lasati intentionat ca niste cobai sa primim aceste mesaje ca sa vedem in laborator ce se intampla. Spamul reprezinta peste 80% dintre e-mailuri. Iar eu am preluat si conturile angajatilor care au plecat si primesc si spamul lor. In general, pe e-mail petrec in jur de o ora dimineata si, dupa aceea, ma uit fie cand astept un mail, fie la verificarile de rutina.Nu cred ca trece nici o ora fara sa verific mailurile recente”, afirma Razvan Valceanu (foto).

Stilul nonconformist in ceea ce priveste ora de trezire se aplica si in privinta programului si felului de a lucra.

“Nu am un anumit program. Pot ca intr-o zi sa nu vin la birou, dar in locul in care ma aflu sa fie oameni cu care fac business. Cineva care nu intelege acest lucru, ar cataloga acest lucru ca fiind superficial, dar este conceptul de home office. Iar ziua de lucru nu se termina niciodata. De exemplu, vara ies la terasa sau in club si merg cu prieteni, parteneri sau clienti. Undeva, sub o forma sau alta, cercul de prieteni este facut din parteneri sau clienti end-user BitDefender cu care intre timp m-am si imprietenit fara sa vreau. Pentru mine, BitDefender nu este un loc de munca, este un stil de viata”, afirma managerul.

In general are cate zece intalniri formele pe zi, iar in privinta calatoriilor de business, acestea se desfasoara mai mult in tara spre deosebire de perioada 2005-2007 cand coordona zona de distributie pe Europa de Est si mai bine de jumatate din luna o petrecea in strainatate.

Practic, acum merge o data pe luna in Moldova la biroul companiei din Chisinau si lunar viziteaza si celelalte birouri de cercetare si dezvoltare din Romania aflalte la Iasi, Cluj si Timisoara. In afara de Romania, compania mai are filiale in SUA (Florida), Spania, Marea Britanie si Germania si un centru de servicii in Chile.

“Nu se compara cu perioada 2005-2007, cand eram director de distributie pe Europa de Est si eram plecat trei saptamani pe luna. Intr-un an mergeam in 20 de tari, dar nu stateam mai mult de 3-4 zile intr-o deplasare de business. Luni si marti eram la birou, miercuri plecam, iar vineri ma intorceam. In weekend stateam cu familia si prietenii si refaceam bagajele. Uneori plecam de luni in delegatie. Daca iti place nu este obositor. Oboseala fizica nu se simte atunci cand faci ce iti place”, spune directorul general al BitDefender Romania.

O alta metoda de comunicare foarte folosita in cadrul companiei este instant messengerul pentru ca angajatii lucreaza intr-un spatiu deschis, iar pentru a folosi salile de sedinte este nevoie de programare.

In timpul liber isi viziteaza parintii si se intalneste cu prietenii, se plimba cu “motorul”- un Ducati 848 Evo, merge la sala unde alearga, face kickboxing si se antreneaza la sacul de box si diferite aparate, sau inoata.

Tot in timpul liber citeste carti, de cele mai multe ori belestristica, dar si carti de business. Printre autorii preferati se numara Gabriel García Márquez, Feodor Dostoievski, Mihail Sadoveanu, Marin Preda, Liviu Rebreanu si Mircea Eliade.

Cine este Razvan Valceanu:

Managerul a absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti si este directorul general al BitDefender Romania din 2004.

Intre 2005 si 2007 a coordonat de asemenea segmentul de distributie al companiei in zona Europei de Est.

Inainte de a lucrat pentru BitDefender a mai lucrat pentru companiile Impact si Churchill Media.

BitDefender a fost lansat in 2001 de sotii Florin si Mariuca Talpes, iar acum este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de securitate IT, produsele companiei fiind folosite de peste 400 de milioane de utilizatori din toata lumea.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri