Operatorul de servicii medicale private MedLife a incheiat, saptamana aceasta, un contract de credit sindicalizat in valoare de 40 de milioane de euro, impreuna cu International Finance Corporation (IFC), membra a Bancii Mondiale, si Erste Group.
Creditul acordat de IFC si Erste este parte a unui program investitional care include si fonduri ale MedLife si care se ridica la un total de 52,1 milioane de euro.

Investitiile vor fi facute in extinderea retelei de spitale, clinici, laboratoare si farmacii. Astfel, pana in 2015 reteaua va cuprinde 10 hiperclinici, 6 spitale de mari dimensiuni, laboratoare, precum si 12 farmacii. Unitatile vor fi deschise atat in Bucuresti, cat si in tara, potrivit unui comunicat de presa emis de companie.

In prezent, reteaua MedLife este compusa din 3 spitale (unul pediatric si doua multidisciplinare), 9 hiperclinici, 8 laboratoare, 28 de centre medicale generaliste si 7 centre cu o singura specializare.

“Aceast proiect finantat de IFC si Erste va permite MedLife sa ofere mai multe servicii medicale in tara, fiind un model prin care furnizorii de servicii medicale private preiau din efortul sistemului de stat, avand si un impact pozitiv asupra bugetului de asigurari de sanatate, prin economiile realizate”, a declarat Ana-Maria Mihaescu, sefa misiunii International Finance Corporation (IFC) in Romania.

Mihail Marcu (foto), presedintele Consiliului de Administratie al MedLife, a declarat ca in contextul crizei din sistemul public de sanatate, modelul privat poate deveni un reper si un drum de urmat pentru reformarea serviciilor de sanatate.

"Consideram ca, la etapa actuala, sistemul privat este pregatit sa ofere intreg suportul autoritatilor romane pentru crearea unui nou cadrul legislativ in domeniul sanatatii”, a subliniat Marcu.

La randul sau, Tobias W. Seiferth, director clienti internationali mari in cadrul BCR a afirmat ca "participarea in cadrul sindicalizarii este sustinuta direct de catre banca mama din Austria, Erste Group, ceea ce confirma angajamentul Erste fata de Romania si fata de finantarea infrastructurii locale in domeniul sanatatii.

Potrivit rezultatelor anuntate pentru primele sase luni, cifra de afaceri a MedLife a crescut cu 37% fata de acceasi perioada a anului 2010, de la 17,35 milioane euro, la 23,8 milioane euro.

Piata serviciilor medicale private din Romania este estimata, anul acesta, la o valoare de peste 450 milioane de euro. Principalii jucatori din aceasta piata sunt MedLife, Regina Maria (fosta Centrul Medical Unirea), Medicover, Euromedic, Sanador si Gral.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri