Monica Tatoiu, alaturi de alti doi parteneri romani, a demarat un business cu cosmetice 100% romanesc de la care asteapta in 5 ani afaceri de 10-15 milioane euro.
Monica Tatoiu, alaturi de alti doi parteneri romani, a infiintat anul trecut o firma de distributie directa in Sibiu, urmand ca in urmatoarele 6 luni sa deschida si o unitate de productie, iar pe viitor sa deschida si o fabrica de produse cosmetice romanesti.

Femeia de afaceri care a condus pana in 2010 businessul din Romania al Oriflame a povestit pentru wall-street.ro cum s-a nascut noua afacere si care sunt obiectivele pe termen mediu.

Tatoiu isi doreste prin aceasta business care va dezvolta si produce in Romania game de produse dermato cosmetice fara parabeni sa resusciteze traditia balneo-fizio- terapeutica, care inainte de 1989 pune Romania in topul pietelor internationale cu branduri ca Gerovital.

Momentan cei trei asociati au pus bazele companiei de distributie directa, prin care importa produse din Germania, dar si o firma de productie, iar in urmatoarele 6-7 luni urmeaza sa fie deschisa si o unitate de productie, urmand ca mai apoi din 2014 sa inceapa sa fie pusa si o fabrica pe picioare.

“Avem know-how, avem specialisti buni in chimie pe plan local si este o piata cu potential. De doi ani punem la cale aceasta afacere”, a declarat Monica Tatoiu.

“Investitia in prima faza va fi de circa 500.000 euro, insa daca includem si fabrica atunci vorbim de cateva milioane de euro”, spune Tatoiu.

Cei trei asociati au intregistrat deja si prima marca de cosmetice, Blia- “inseamna stralucire in daca”, spune Tatoiu.

Prima gama de produse Blia va include o crema de zi, una de noapte si una de corp.

Pentru acest business actionarii au estimat afaceri de 10-15 mil. euro si circa 500 de locuri de munca (atat in distributie, cat si in productie) in 5 ani.

Monica Tatoiu nu a facut public numele celor doi parteneri, insa a mentionat ca unul dintre ei este cel care finanteaza businessul.

Monica Tatoiu este probabil cel mai cunoscut nume din industria cosmeticelor din Romania, care urmare a functiei sale de management de la Oriflame. Tatoiu a renuntat la pozitia de la Oriflame in prima parte din 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri