Noul Consiliu de Administratie al companiei farmaceutice Terapia-Ranbaxy l-a numit, luni, in functia de director general al companiei (CEO) pe Peter Burema, care este presedintele Ranbaxy Laboratories Limited pentru Europa, CSI, Africa si America Latina, informeaza Terapia-Ranbaxy.
"Sunt foarte onorat si imi face mare placere sa accept aceasta functie care indica puternicul angajament al Ranbaxy fata de piata romaneasca si rolul vazut de noi pentru operatiunile combinate in cadrul strategiei de crestere a Ranbaxy in Europa si CSI. Astept cu nerabdare oportunitatea de a lucra cu o echipa de management extrem de competenta si sa conduc cea mai mare companie de generice din Romania pentru a contribui la cresterea succesului prin folosirea sinergiilor companiilor Terapia si Ranbaxy, precum si ale portofoliilor de produse", a declarat, cu acest prilej, Peter Burema, citat de Rompres.

Noul director general al Terapia-Ranbaxy este un profesionist cu peste 25 de ani de experienta in industria farmaceutica si s-a alaturat Ranbaxy acum sase ani, devenind presedinte Ranbaxy pentru Europa, CSI, Africa & America Latina in octombrie 2005.

Consiliul de Administratie al Terapia-Ranbaxy are patru noi directori din partea Ranbaxy - Peter Burema, Ram S. Ramasundar, Pushpinder Bindra si Vasi Irimia. Yogish Agarwal, fost director al reprezentantei Ranbaxy in Romania, a fost numit in pozitia de sef al procesului de integrare. Dragos Damian va continua sa conduca departamentul comercial al operatiunilor combinate romanesti, detinand o pozitie similara sub fosta conducere a Terapia, iar restul echipei de top management a fost reconfirmata in pozitiile detinute.

Romania, a treia piata pentru Ranbaxy

Saptamana trecuta, Ranbaxy Laboratories Ltd. a anuntat finalizarea procesului de achizitie de catre Ranbaxy Netherlands BV a 96,7% din actiunile companiei de generice de top romanesti Terapia SA, in urma aprobarii tranzactiei de catre Consiliul Concurentei din Romania. Operatiunile combinate Terapia-Ranbaxy conduc la aparitia celei mai mari companii independente de generice din Romania. Anterior, compania a anuntat achizitia pachetului de actiuni de la Terapia Holding BV pentru suma de 324 milioane de dolari.

"Odata cu finalizarea tranzactiei, Romania devine cea de-a treia mare piata pentru noi, in termeni de venit. Ne angajam sa transformam operatiunile din aceasta tara intr-un centru strategic pentru a servi nu doar pietele locale, ci si intreaga regiune paneuropeana. De asemenea, vom continua sa ne fortificam prezenta la nivel global, in special in zonele geografice cheie", afirmase Malvinder Singh, director general executiv Ranbaxy, la sfarsitul saptamanii trecute.

Compania farmaceutica indiana Ranbaxy Laboratories Limited a achizitionat in luna martie producatorul autohton de medicamente Terapia, valoarea tranzactiei fiind de 324 milioane dolari. Ranbaxy a preluat 96,7 la suta din actiunile Terapia, detinute de fondul de investitii Advent International.

Produse farmaceutice de 13 milioane de dolari in Romania

Compania indiana este printre primii zece producatori mondiali de produse farmaceutice generice. In Europa, Ranbaxy a inregistrat anul trecut vanzari de 202 milioane dolari, fiind prezenta in 21 din cele 25 state ale UE. In Romania, vanzarile s-au cifrat la 13 milioane dolari.

Terapia a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 80 de milioane de dolari, iar pentru 2006 si-a propus un nivel 105 milioane dolari. Terapia are 150 de produse inregistrate in portofoliu, iar in urmatorii trei ani va lansa 60 de noi produse.

In 2005, compania detinea locul doi pe piata romaneasca, in termeni de volum de vanzari (9,5% cota de piata ) si locul sapte in termeni valorici (4,5% din piata ).

Operatiunile combinate ale celor doua companii vor conduce in 2006 la o cota de piata de 6% in termeni valorici si de 11-12% in termeni de volum. Ranbaxy exporta in 125 de state din intreaga lume si produsele Terapia ar putea ajunge pe noi piete precum Brazilia si alte state din America de Sud, SUA.

Produsele generice sunt echivalenti ai produselor farmaceutice originale. Ele pot intra pe piata dupa expirarea patentului care protejeaza produsele originale si contin aceeasi substanta activa, indeplinind exact aceleasi criterii in timpul dezvoltarii, productiei si evaluarii de siguranta, avand aceeasi calitate, siguranta si eficienta ca produsele originale.

Teva, lider mondial in generice

Piata globala a medicamentelor generice a trecut in ultimii doi ani printr-un proces de consolidare fara precedent. Anul trecut, Teva a cumparat producatorul nord-american IVAX pentru 7,4 miliarde dolari, devenind cel mai mare producator mondial de generice.

In 2004, Teva a platit 3,4 miliarde dolari pentru Sicor (SUA). Teva si eterna sa rivala Sandoz, divizia de generice a grupului elvetian Novartis, au cumparat micile companii de produse generice pentru a-si creste operatiunile.

In anii 2004 si 2005, Sandoz a achizitionat Hexal si Eon Laboratories in Germania, Lek in Croatia, Sabex in Canada, Durascan in Danemarca. Ambele companii, jucatori majori pe piata produselor generice, au cota de piata la nivel global de peste 12 la suta fiecare. Cum toate celelalte companii au cote de piata sub 5 la suta, este imperativ pentru astfel de firme, printre care Ranbaxy sau Dr. Reddy's, sa creasca pentru a rezista pe piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri