Baumax, unul dintre cei mai importanti retaileri specializati pe segmentul DIY din Europa, a raportat o pierdere consolidata pentru toate subsidiarele grupului austriac din Europa, de 189 de milioane de euro, dupa ce veniturile s-au ridicat la 1,13 miliarde de euro, in crestere cu 5% fata de anul 2012.

Presa austriaca scrie ca reprezentanta din Austria a Baumax a raportat cele mai mari pierderi din grup, de peste 150 de milioane de euro si a aratat ca pana la finalul acestui an retailerul va inchide toate magazinele pe care le detine pe pietele din Turcia, Romania, Bulgaria, dar si Croatia.

Baumax, companie care detine pe plan local un numar de 15 magazine, inca nu a raportat rezultatele financiare pe anul fiscal precedent, insa la nivelul anului 2012 compania a inregistrat un rulaj de 122 milioane de euro si pierderi de 2,2 milioane de euro.

Baumax este in acest moment prezenta pe pietele din Austria (65 de magazine), Cehia (24 magazine), Slovacia (14 magazine), Slovenia (3 magazine), Ungaria (15 magazine), Croatia (7 magazine), Romania (15 magazine), Bulgaria (8 magazine) si Turcia (7 magazine).

Retailerul austriac detine 158 de magazine, din care aproape jumatate in Austria, iar restul in Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Romania, Bulgaria si Turcia. Grupul a acumulat datorii de 1 miliard de euro, din care 350 milioane euro imprumuturi pentru operatiuni si 650 milioane euro credite ipotecare.

Piata romaneasca a retailului de bricolaj traverseaza o perioada dificila, marcata de retrageri si consolidare. Grupul britanic Kingfisher a preluat anul trecut, ce la grupul francez Besson, magazinele Bricostore din Romania, care sunt transformate in Brico Depot.

Reprezentantii Kingfisher se aratau anul trecut interesati de preluarea magazinelor BauMax din Romania. Seful companiei, Ian Cheshire, afirma in luna iunie ca ar putea aparea oportunitatea de a prelua magazine BauMax din Romania si Turcia.

Potrivit informatiilor wall-street.ro de achizitia operatiunilor Baumax la nivel local sunt interesate patru companii, printre care se numara si Leroy Merlin sau Kingfisher.

Retailerul german OBI, exit din toamna de pe piata romaneasca de bricolaj

Retailerul german OBI, unul dintre cei mai noi jucatori de pe piata locala de bricolaj, companie care a intrat oficial pe piata romaneasca DIY in anul 2008, isi va inchide operatiunile locale incepand cu toamna acestui an in cele sapte locatii pe care le detine, cinci dintre acestea fiind deja inchiriate de catre retailerul grec de jucarii Jumbo, potrivit informatiilor obtinute luna trecuta de catre wall-street.ro.

Desi OBI a revenit puternic pe profit in 2013, dupa mai multi ani de pierderi, afacerile companiei si-au continuat declinul pe piata, inregistrand un regres de 10%, la 37 de milioane de euro. Informatii legate de un exit al OBI din Romania au aparut la jumatatea lunii martie, cand surse din piata precizau ca nemtii se pregatesc sa se retraga in acest an din Romania, unde au inregistrat pierderi in fiecare dintre ultimii ani incepand cu 2008, cand au deschis primul magazin.

Principalii concurenti ai Baumax la nivel local sunt Dedeman, Kingfisher, Praktiker, Ambient, Hornbach sau Leroy Merlin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri