Grupul francez Lactalis, cu afaceri de 17 miliarde de euro anul trecut, va prelua compania Albalact din Alba Iulia. Albalact Alba Iulia este cea mai mare societate cu capital majoritar romanesc din industria laptelui si fost infiintata in 1971.

Albalact detine 99% din actiunile Raraul Campulung Moldovenesc si 100% din societatea de logistica Albalact Logistic SRL, avand peste 1.000 angajati in toate cele trei entitati.

Lactalis, care detine in Romania produse Dorna, este una dintre cele mai mari companii din industria procesarii laptelui, din lume, detinand multe branduri internationale precum President, Parmalat sau Galbani. Grupul are in prezent 75.000 de salariati si detine peste 200 de fabrici localizate in 43 de tari.

„Lactalis a incheiat un contract cu actionarii aanzatori care detin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact, unul dintre liderii pietei de lactate din Romania, avand drept obiect dobandirea tuturor actiunilor detinute de Actionarii Vanzatori”, potrivit unui comunicat al Albalact.
Albalact comercializeaza produse sub brandurile Zuzu, Fulga, Raraul, Albalact si Poiana Florilor.

Tranzactia va avea nevoie de aprobarea Consiliului Concurentei. Lactalis intentioneaza sa initieze o oferta publica de preluare voluntara avand drept obiect 100% din particpatiile detinute de actionarii Albalact, primind angajamente ferme din partea Actionarilor Vanzatori de a subscrie toate actiunile pe care le detin in oferta de preluare.

Initierea ofertei de preluare si pretul din cadrul ofertei de preluare sunt supuse in continuare obtinerii tuturor aprobarilor relevante din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara din Romania, precizeaza Albalact.

Albalact precizeaza ca pretul pe actiune va fi determinat prin deducerea din suma de 407,3 milioane de lei a datoriei nete ajustate, care era la sfaersitul lunii septembrie a anului trecut de 118,2 milioane de lei. Din acest calcul ar reiesi un pret pe actiune de 0,4543 lei, care include o prima de aproximativ 37% la pretul de inchidere de tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti la 27 ianuarie 2016.

"Acest calcul se bazeaza pe date financiare istorice ale Albalact si nimeni nu isi poate intemeia in nici un fel decizia de a investi sau orice alta decizie in legatura cu actiunile Albalact pe un astfel de calcul", mentioneaza Albalacat.

Datoria neta ajustata include datoria financiara minus numerar si echivalente in numerar, precum si provizioane si alte elemente similare datoriilor si orice prejudiciu suferit de Albalact in afara cursului obisnuit al activitatii.

Albalact Alba Iulia este cea mai mare societate cu capital majoritar romanesc din industria laptelui si fost infiintata in 1971. In 1990, Albalact a fost transformata in societate pe actiuni, iar in 1999 a fost privatizata, fiind in prezent controlata de Raul Ciurtin.

Sursa foto: Albalact

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri