Telekom Romania a anuntat ca, incepand cu 30 aprilie, vor fi reduse tarifele de roaming pentru serviciile de voce, SMS si date mobile in Uniunea Europeana, in conformitate cu prevederile reglementarii Uniunii Europene.

Abonatii Telekom Romania cat si utilizatorii cartelei Telekom, aflati in roaming in tarile Uniunii Europene, precum:

  • Elvetia,
  • Gibraltar,
  • Islanda,
  • Liechtenstein
  • Norvegia (tarile din Grupul 1)

Vor putea comunica mai ieftin, potrivit unui comunicat de presa remis News.ro.

Noile tarife Roaming Avantaj, valabile de la 30 aprilie, sunt:
• tariful national in afara retelei + 0,05 euro/minut (fara TVA), maxim 0,19 euro/minut (fara TVA) pentru apeluri initiate;
• 0,0114 euro/minut (fara TVA) pentru apeluri primite;
• tariful national in afara retelei + 0,02 euro/mesaj (fara TVA), maxim 0,06 euro/mesaj (fara TVA) pentru SMS-urile trimise;
• tariful national in afara retelei + 0,05 euro/MB (fara TVA), maxim 0,20 euro/MB (fara TVA).

Telekom Romania a anuntat pentru 2015 o crestere a numarului de clienti la platforma de televiziune in Romania si o scadere a numarului de abonati la internet, telefon fix si telefonie mobila.

Pe partea de telefonie mobila, numarul de clienti din Romania a scazut cu 0,9%, de la 6,047 milioane la finalul lui 2014 pana la 5,992 milioane la sfarsitul anului trecut, arata rezultatele prezentate de Deutsche Telekom. Grupul a pierdut anul trecut circa 13.000 de abonati la internet fix in Romania in 2015, numarul clientilor coborand cu 1,1%, pana la 1,186 milioane.

Tarifele pentru convorbirile telefonice in roaming se vor reduce, de la 30 aprilie, la niveluri apropiate costurilor aplicate local, la care operatorii pot adauga anumite taxe suplimentare maximale, odata cu intrarea in vigoare a ultimei etape de preturi reglementate de Comisia Europeana inainte de eliminarea completa a tarifelor de roaming, la jumatatea anului viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »


Setari Cookie-uri