Actionarii companiei Alro Slatina au aprobat miercuri, fuziunea prin absorbtie cu compania Alprom, in urma careia patrimoniul societatii Alprom va fi transferat catre Alro, a anuntat un comunicat transmis catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Initial, decizia de fuziune intre cele doua companii trebuia sa fie dezbatuta in adunarea generala din 28(29) august, dar a fost reprogramata din cauza neintrunirii cvorumului necesar, a informat compania. Alro controleaza 88,65% din capitalul social al Alprom. in momentul realizarii fuziunii, Alro va renunta la participatia pe care o are in cadrul societatii Alprom.

Prospectul de fuziune a fost realizat in baza rezultatelor de la sfarsitul anului 2005. Raportul de alocare a fost stabilit la 3,619, actionarii Alprom obtinand 8.981.163 actiuni emise de Alro.

Ca urmare a acestui proces, Alro va prelua toate contractele in derulare pe care le are societatea Alprom. Sediul Alprom din Stalina devine astfel, punct de lucru al companiei Alro.

Alro are un capital social de 352,39 milioane lei. Actionarul principal al companiei este Marco Industrier BV care detine 85,26% din actiunile companiei. Un alt actionar seminificativ este Fondul Proprietatea care detine 10,05%, dar si compania Conef care detine 3,22%. Compania a incheiat anul 2005 cu un profit de 115 milioane lei si o cifra de afaceri de 1,64 miliarde lei.

Alprom are un capital social de 54,44 milioane lei, divizat in 21,7 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 2,5 lei.

Actionarii companiei Alro din Slatina au aprobat, in luna iulie fuziunea cu compania Alum Tulcea, decizia de preluare a Alum Tulcea facand parte din strategia de transformare a grupului intr-un producator integrat de aluminiu. Pentru punerea in practica a acestei strategii, Alro a investit circa 27 milioane de dolari.

In luna august, actionarii companiei Alro din Slatina l-au ales cu unanimitate de voturi pe Rolf Steinemann in functia de administrator al companiei, functie vancanta dupa demisia lui Christos Antonopoulos.

Producatorul de aluminiu din Slatina a afisat un profit net in primul semestru de 204,52 milioane lei (58,10 milioane euro), de opt ori mai mare decat profitul de 57,03 milioane lei realizat in perioada similara a anului trecut, potrivit raportarilor transmise Bursei de Valori Bucuresti.

Cifra de afaceri obtinuta de companie in primul semestru a fost de 1,127 miliarde lei (320 milioane euro) de 1,5 ori mai mare decat suma obtinuta in primele sase luni ale anului trecut, cand compania a anutat o cifra de afaceri de 724,19 milioane lei.

In primul trimestru al acestui an, producatorul de aluminiu din Slatina a inregistrat o cifra de afaceri de 575,6 milioane lei si un profit net de 95,38 milioane lei.

Alro a inregistrat in 2005 o crestere cu 11% a productiei de aluminiu turnat si aliaje de aluminiu, pana la nivelul de 243.600 de tone. Compania s-a concentrat anul trecut pe productia de bunuri cu valoare adaugata mare, care reprezinta circa 90% din totalul livrarilor Alro. Pentru 2006, Alro isi propune cresterea productiei pana la 260.000 de tone.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri