Oltchim Ramnicu Valcea va fi pregatita pentru privatizare, in acest an, dupa ce Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si ceilalti actionari vor decide o majorare de capital prin conversia datoriilor in actiuni, a declarat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu. Majorarea capitalului social prin conversia creantelor trebuie sa primeasca acordul Comisiei Europene in materie de ajutor de stat.

"Unul dintre obiectivele societatii comerciale este sa-si dezvolte activitatea de productie pe cateva linii pe care vrea sa le dea in functiune. Pentru aceasta se va face o majorare de capital care va rezolva problemele de dezvoltare a capacitatilor de productie pe actuala strategie a societatii. La majorarea de capital vor participa toti actionarii societatii, inclusiv AVAS. Astfel, va avea loc o conversie a datoriilor in actiuni si un aport al actionarilor minoritari. Realizarea acestui obiectiv nu implica insa doar decizia Autoritatii, ci si acordul Comisiei Europene cu care vom discuta aceste aspecte. Este vorba despre modul in care Comisia va accepta aceasta majorare, daca va fi considerata ca fiind sau nu ajutor de stat", a afirmat Atanasiu potrivti NewsIn. AVAS a notificat Comisiei Europene majorarea de capital. Atanasiu a opinat ca Uniunea Europeana va aviza majorarea capitalului Oltchim in cateva luni.

Presedintele AVAS a precizat ca vor mai fi luate unele masuri pentru "intarirea agentului economic", cum ar fi preluarea de catre Oltchim a activelor necesare pentru realizarea materiilor prime de la Arpechim Ploiesti si de la Societatea Nationala a Sarii.

"Anul 2007 nu va fi anul in care vom scoate Societatea Comerciala Oltchim SA la privatizare, ci va fi anul in care vom pregati aceasta companie in vederea privatizarii", a mai spus presedintele AVAS, desi, in planul de privatizare al institutiei pentru 2007, Oltchim figureaza pe lista societaptilor a caror privatizare va fi demarata in acest an.

Actionarul majoritar al Oltchim Ramnicu Valcea este AVAS, cu 95,7% din actiuni, actionarii minoritari fiind Lindsell Enterprises Limited cu 1%, SIF Oltenia cu 0,6%, si alte persoane fizice si juridice cu peste 2,5%.

Societatea are ca obiect de activitate proiectarea si producerea de produse clorosodice, mase plastice, solventi clorurati, pesticide, produse petrochimice si de piroliza, energie electrica si termica si alte produse chimice, produse alimentare de origine animala si vegetala, inclusiv servicii si asistenta tehnica si comercializarea acestora la intern si export.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri