Compania Nationala a Huilei ar putea fi scoasa de pe lista societatilor monitorizate, ceea ce ar permite renegocierea salariilor si crearea de conditii mai bune de lucru, potrivit presedintelui Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului, Zoltan Lacatus.

Potrivit liderului sindical din Valea Jiului, premierul Calin Popescu Tariceanu a promis ca va evalua situatia de la Compania Nationala a Huilei si va propune scoaterea ei de pe lista de monitorizare daca acest lucru se justifica.

"In urma discutiei din seara aceasta (marti, n.red.) cu premierul Tariceanu, acesta a promis ca va analiza situatia de la Compania Nationala a Huilei si va hotari daca va fi scoasa din monitorizare. Speram ca anul 2007 sa fie un an cu conditii mai bune de munca si cu salarii mai mari", a spus liderul sindical intr-o declaratie acordata NewsIn.

Zoltan Lacatus a mai spus ca Ministerul Economiei si Comertului (MEC) are un program de restructurare a companiei care, insa, va fi discutat si analizat saptamana viitoare cand ministrul economiei, Varujan Vosganian, va vizita Valea Jiului. "Exista un program al disponibilizarilor, dar mai trebuie sa discutam pe marginea lui. Am vrea, daca s-ar putea, sa fie disponibilizati doar cei care oricum se pensioneaza anul acesta si muncitorii tineri sa ramana", a mai spus Lacatus.

Ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, declara saptamana trecuta ca lista societatilor monitorizate ar putea fi desfiintata, iar acestea ar putea trece in supravegherea ministerelor in subordinea carora se afla. "Am inceput o discutie in guvern pentru a gasi o solutie sa fie desfiintata lista companiilor monitorizate. Vom analiza impreuna cu Ministerul Muncii situatia pentru ca unele companii au fost restructurate, altele au trecut pe profit si nu mai au nevoie de monitorizare", spunea, miercurea trecuta, Vladescu.

Lista companiilor monitorizate a fost infiintata prin ordonanta de urgenta, in 2001. Conform hotararii guvernului 393/2004, un numar de 74 de societati se afla in monitorizare, printre acestea se numara CFR, Transgaz, Termoelectrica, Metrorex, Compania Nationala a Huilei, Avioane Craiova, Romaero.

Companiile aflate pe lista trebuie sa transmita, lunar, catre Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii, informatii precum situatia datoriilor, a pierderilor, cheltuielile salariale si anual trebuie sa indeplineasca tinte, propuse de Finante, pentru reducerea arieratelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri