Actionarii Grantmetal Bucuresti au subscris actiuni in valoare de sase milioane lei, mai putin de jumatate din suma propusa pentru majorarea de capital social, potrivit unui comunicatul transmis catre Rasdaq, informeaza NewsIn
Actionarii au hotarat, in 19 iunie 2006, majorarea capitalului social, cu maxim 14,3 milioane lei, prin aport in numerar, prin emiterea a 5,72 milioane actiuni, cu valoare nominala de 2,5 lei. Publicarea in Monitorul Oficial a avut loc in ianuarie 2007.

Consortiul format din Metal Inox Import Export SRL, Metal Inox Industrial Group SRL, Prod Rusiana SRL, Del Com Exim SRL, Ion Patrascu si Rodica Carmen Petcu a subscris 2,4 milioane actiuni (fata de maxim patru milioane actiuni la care ar fi avut dreptul sa subscrie), in valoare totala de sase milioane lei (1,77 milioane euro). Ceilalti actionarii nu si-au manifestat dreptul de preferinta. Actiunile nesubscrise, in numar de 3,3 milioane, se anuleaza. Actionarii societatii se vor intalni pe 22 martie pentru a valida majorarea de capital.

Capitalul social s-a majorat cu de la 4,24 milioane lei pana la 10,27 milioane lei, iar numarul total de actiuni este 4,11 milioane. Dupa majorare, actionarul majoritar al companiei este consortiul mai sus amintit, cu o detinere de 87,6%. Metal Inox Industrial Group detine in afara consortiului un pachet de 12,17%. Titlurile Grantmetal sunt listate la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul GRET.

Grantmetal S.A. produce o gama larga de: bare, sarme, tevi, racorduri, bare din inox, produse din fier si otel. Produsele si serviciile oferite de societate se adreseaza in principal pietei din Romania. In 2005, compania a inregistrat o pierdere de 1,7 milioane lei (470.000 euro), la o cifra de afaceri de 3,5 milioane lei (970.000 euro) si un numar de 140 salariati, potrivit datelor financiare publicate pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri